Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201127-10-2011:Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

27-10-2011:Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2011

Μήνυμα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ από τους Έλληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, δημιουργεί μια αδιάρρηκτη στο χρόνο, ιστορική εθνική συνείδηση. Οπλίζει τις νέες γενιές με μία ισχυρή εθνική ταυτότητα για την πορεία προς το μέλλον.

Πριν 71 χρόνια, ήταν το ΟΧΙ στο φασισμό. Ο παλλαϊκός αγώνας ενάντια στον κατακτητή ήταν εθνική επιλογή για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Σήμερα, στο νόημα της Εθνικής Επετείου της 28 ης Οκτωβρίου 1940 επιβεβαιώνεται η δύναμη της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων σε οποιαδήποτε κρίσιμη περίοδο.

Όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Για την πατρίδα μας, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Είμαστε ένας υπερήφανος και αισιόδοξος λαός.

Στη σημερινή συγκυρία, σε μια εποχή γεμάτη δυσκολίες και ανασφάλεια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δίνουμε ένα μεγάλο και αποφασιστικό αγώνα. Και θα τον κερδίσουμε.

Τελευταίες Αναρτήσεις