Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201110-10-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με...

10-10-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με Εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού σταθμού με θέμα το σκάνδαλο στημένων αγώνων ποδοσφαίρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με Εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού σταθμού με θέμα το σκάνδαλο στημένων αγώνων ποδοσφαίρου.

« Από την 21–09–2011 έχει κατατεθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, κατά του αναφερομένου στην ερώτηση συμβούλου της ΕΠΟ, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, σχετικά με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού σταθμού (ΣΚΑΪ) στις 19 Σεπτεμβρίου 2011.

Η ενέργεια αυτή είχε γνωστοποιηθεί, ήδη, από την 20-09-2011 με Δελτίο Τύπου. Όπως επισημαίνεται και στη μήνυση που κατατέθηκε διά πληρεξουσίου δικηγόρου στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, είναι απολύτως ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί από το απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που ανέγνωσε ο παρουσιαστής της εκπομπής κ. Κ. Θωμαϊδης, με θέμα την υπόθεση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου.

H προσφυγή στη Δικαιοσύνη αποτέλεσε, κατά τρόπο αδιαφιλονίκητο, όχι μόνο την πλέον ταχεία αντίδραση, αλλά και την πλέον ενδεδειγμένη, όπως αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η διερεύνηση του ζητήματος, η ταυτοποίηση των ενόχων και η εξατομίκευση των ποινικών κατηγοριών ανήκουν πλέον στη Δικαιοσύνη», επισημάνθηκαν σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας (Αχαϊας), κ. Ν. Νικολόπουλος.

Αναλυτικά δείτε εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις