Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201104-10-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

04-10-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ενημερώθηκε από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, καθώς και τους Διοικούντες Αξιωματικούς για τις δράσεις και τα αποτελέσματα της Υπηρεσίας.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την έδρα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που στεγάζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών (Α.Μ.Α., Λ. Αλεξάνδρας 173).

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόριος Τασούλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Λιούκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Ταξίαρχος Αλκιβιάδης Τζοΐτης.

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης που ακολούθησε, ο Πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί εκτενώς για τη διάρθρωση, το οργανόγραμμα, την εσωτερική σύνθεση και τις ειδικότερες αρμοδιότητες της νέας αυτής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δράσης της.

Στην ενημερωτική σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόριος Τασούλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης.

Επίσης, συμμετείχαν ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Τάτσης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης, οι Αξιωματικοί Προϊστάμενοι των Τμημάτων, καθώς και Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων της νέας αυτής Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με Αξιωματικούς σχετικά με τον ρόλο και την αποστολή της Υπηρεσίας, καθώς και τις προσωπικές τους απόψεις και εμπειρίες από την ενασχόλησή τους με τα ειδικότερα αντικείμενα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά τη σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε – περιηγήθηκε στα γραφεία και τους χώρους της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από το προσωπικό για τις ειδικότερες δράσεις και αρμοδιότητες του κάθε Τμήματος, τον υλικοτεχνικό του εξοπλισμό, καθώς και τις εσωτερικές λειτουργίες και διαδικασίες.

Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ομιλία Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις