Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201104-10-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με...

04-10-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με «Πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης».

«Το νομοσχέδιο που αφορά στους πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31.03.2011 (ν. 3938/2011 «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη») και σύμφωνα με αυτό θεσπίζεται στο Πυροσβεστικό Σώμα μια ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού με την ονομασία «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης», που προβλέπεται να υποκαταστήσει σταδιακά το θεσμό του εποχικού πυροσβέστη και θα έχει ως κύριο καθήκον τη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία. Παράλληλα, θα επικουρεί το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά του.

Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε, προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και τις 23.09.2011. Η πρόσληψη των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο συγκεκριμένο νόμο», επισημάνθηκε σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σε αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ (Ηρακλείου) κ. Β. Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά δείτε εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις