Πε 2 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201130-9-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με...

30-9-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με αίτια πυρκαγιάς στον Έβρο. Αναφερόμενη σχέση φερόμενου ως δράστη με παρακρατική οργάνωση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Είναι πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το θέμα της αποτελεσματικότερης πυροπροστασίας όλης της χώρας και ασφαλώς των δασών και των δασικών εκτάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στον Έβρο, από το Υπουργείο μας τέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης με άμεση και αποτελεσματική επέμβαση όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων και μέσων (επίγεια και εναέρια), προκειμένου να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης και στον περιορισμό των συνεπειών. Επίσης, μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγιναν όλες οι απαραίτητες διεργασίες για άμεση παροχή βοήθειας με εναέρια μέσα άλλων χωρών.

Ειδικότερα, όμως, σε ότι αφορά την προαναφερόμενη πυρκαγιά, 50χρονος συνελήφθη από Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για εμπρησμό από αμέλεια σε δασική έκταση και αγροτικές εκτάσεις στον Έβρο. Στη συνέχεια, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών, όπου μετά από έφεση που άσκησε και καταβάλλοντας εγγύηση, αφέθηκε ελεύθερος», επισημάνθηκε σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση που κατέθεσε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Κ. Βελόπουλος.

Αναλυτικά δείτε την απάντηση

Τελευταίες Αναρτήσεις