Πε 28 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιούλιος 201109-07-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στην εφημερίδα «Ημερησία»

09-07-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στην εφημερίδα «Ημερησία»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 09 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην εφημερίδα «Ημερησία»

Καταδικάζω τη βία, από όπου και αν προέρχεται.

Δεν πιστεύω στη νέκρωση των κοινωνικών αγώνων και της κοινωνίας των πολιτών. Πιστεύω στη συμμετοχή των πολιτών όσο το δυνατόν βαθύτερα στη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας. Η χρήση βίας υπονομεύει αυτή την πολιτική επιδίωξη.

Η χρήση βίας νομιμοποιεί τη χρήση κρατικής βίας και οδηγεί νομοτελειακά στην ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού.

Οι πολιτικοί αγώνες γίνονται με όπλο τις ιδέες, τις απόψεις και τις προτάσεις. Οι πολιτικοί αγώνες σε συνθήκες Δημοκρατίας δεν γίνονται με όπλα, μολότοφ, καπνογόνα, τσεκούρια και πέτρες.

Τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με διάλογο. Δεν λύνονται με τη βία.

Η δημοκρατική διακυβέρνηση στηρίζεται στη συνεννόηση και όχι στη βίαιη επιβολή της κρατικής βούλησης.

Η νόμιμη άσκηση κρατικής βίας αποτελεί μέσο επιβολής του νόμου σε κάθε σύγχρονο κράτος. Πάντοτε όμως με σεβασμό στους περιορισμούς που θέτει το Κράτος Δικαίου.

Και περιορίζεται από την υπέρτατη ευθύνη που έχει μια δημοκρατική κυβέρνηση να περιφρουρεί το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας σταθμίζοντας κάθε φορά τα διακυβεύματα. Για να μην τίθενται σε κίνδυνο ευρύτερα η ευταξία και η ευνομία εξαιτίας παρατεταμένων κοινωνικών κρίσεων.

Αυτή είναι η επιταγή του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η Ελλάδα στο φαύλο κύκλο της βίας και της ανομίας. Αυτή είναι η υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης προς την κοινωνία.

Τελευταίες Αναρτήσεις