Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιούνιος 201119-6-2011: Χαιρετισμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της ‘‘Ημέρας προς τιμή των...

19-6-2011: Χαιρετισμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της ‘‘Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων‘‘

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2011

Χαιρετισμός Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστου Παπουτσή για τον εορτασμό της
«Ημέρας Τιμής των Απόστρατων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σήμερα είναι Ημέρα εορτασμού των Αγίων Πάντων και ταυτόχρονα «Ημέρα τιμής των Αποστράτων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας».

Μια ημέρα τιμής που καθιερώθηκε με Νομοθετική ρύθμιση από την Πολιτεία ως έκφραση του ελάχιστου «φόρου τιμής» που σας αξίζει για την προσφορά σας στον ελληνικό λαό, στους πολίτες, στην κοινωνία, στο Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία.

Είναι μια ημέρα που δείχνει τη μέγιστη αξία που έχει για εμάς όλους η παρακαταθήκη των πράξεων, των εμπειριών και των γνώσεων σας.

Τη μέγιστη αξία που έχει το υψηλό φρόνημα ευθύνης με το οποίο επιτελέσατε το καθήκον σας.

Όποια στιγμή κι αν κληθήκατε – κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες- να υπερασπίσετε την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και της χώρας.

Υπηρετώντας την έννοια της ασφάλειας, είναι ένα καθήκον που πολλές φορές υπερβαίνει τα ανθρώπινα μέτρα και που ακόμα και τότε πρέπει να επιτελείται με γνώμονα πάντα το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους Δικαίου.

Να επιτελείται με γνώμονα τη Δημοκρατία, την Ισονομία, την Ισοπολιτεία. Με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τον άνθρωπο. Με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Η ιστορική διαδρομή του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας έχει να επιδείξει ένα πολύ μεγάλο έργο, ένα πλούσιο και μεγάλο αριθμό από παραδείγματα και από πολλά ονόματα που τίμησαν με την παρουσία τους, το ήθος και τη διαδρομή τους, την Υπηρεσία τους.

Που απέδειξαν με την αυταπάρνησή τους, την ακεραιότητά και το ήθος τους ότι το να υπηρετεί κανείς στο Σώμα, πρωτίστως είναι ευθύνη. Εθνική ευθύνη. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μεγάλη τιμή.

Και είναι αυτά τα παραδείγματα που δείχνουν το δρόμο στους νέους των Σωμάτων, ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των ενεργών και των απόστρατων, αλλά και συνεισφέρουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα από την Ηγεσία του Σώματος για την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών και την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών.

Με ιδιαίτερη προσήλωση μάλιστα στο ομαδικό πνεύμα, στην ενότητα και στα ανώτερα δημοκρατικά ιδεώδη που διαπνέουν τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, στο σημερινό μεγάλο εορτασμό της αστυνομικής οικογένειας, θέλω να εκφράσω εκ μέρους του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου της ελληνικής Πολιτείας, σε όλους τους Απόστρατους, τις θερμές ευχαριστίες μας για την προσφορά τους στην κοινωνία, στους πολίτες και στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις