Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάιος 201114-05-2011:Δελτίο Τύπου με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή σχετικά με σχόλια και αυθαίρετες ερμηνείες της χθεσινής...

14-05-2011:Δελτίο Τύπου με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή σχετικά με σχόλια και αυθαίρετες ερμηνείες της χθεσινής ομιλίας του

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 14 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με σχόλια και αυθαίρετες ερμηνείες της χθεσινής ομιλίας του κ. Υπουργού που αναδείχθηκαν στη δημόσια συζήτηση, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε συγκεκριμένη Υπηρεσία. Υπήρξαν επισημάνσεις και κατευθύνσεις για όλες τις Υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Ιδιαίτερα για τις Μονάδες της πρώτης γραμμής που βρίσκονται σε διαρκείς επιχειρήσεις τόσο στις εποχούμενες όσο και στις πεζοπόρες.

Και επιμένω, μια υπηρεσία όσο ισχυρή κι αν εμφανίζεται, είναι προτιμότερο να συγκροτηθεί από την αρχή παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που επιτρέπει κάποιες ατομικές συμπεριφορές ανυπακοής, αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας, ενώ σε περιπτώσεις αδικοπραξίας ανέχεται μία ιδιόμορφη συντεχνιακή αλληλεγγύη.

Η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών υπονομεύεται από μεμονωμένα περιστατικά απειθαρχίας και φαινόμενα αυθαιρεσίας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, όπου τα Σώματα Ασφαλείας επιβάλλεται να προχωρήσουν στη νόμιμη άσκηση βίας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Πυροδοτούν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις και διευκολύνουν όσους επενδύουν στην βία και την κοινωνική αναταραχή.

Η εποχή μας απαιτεί αυτοσυγκράτηση, μετριοπάθεια και ρεαλισμό. Επιβάλει σε όλους, στον ύψιστο βαθμό, την αίσθηση ευθύνης προς την κοινωνία. Απαιτεί τον απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».

Τελευταίες Αναρτήσεις