Τρ 26 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάιος 201106-05-2011:Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των πρώην απεργών πείνας της Υπατίας καθώς και αλληλέγγυων αυτών, με εκπροσώπους...

06-05-2011:Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των πρώην απεργών πείνας της Υπατίας καθώς και αλληλέγγυων αυτών, με εκπροσώπους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 06 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των πρώην απεργών πείνας της Υπατίας καθώς και αλληλέγγυων αυτών, με εκπροσώπους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή.

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των πρώην απεργών πείνας της Υπατίας καθώς και αλληλέγγυων αυτών, με το διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη και τον υπασπιστή το Υπουργού, Ταξίαρχο Νικόλαο Μάρκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου, στο Υπουργείο.

Κατά τη συνάντηση, εξετάσθηκαν ζητήματα που έθεσαν οι πρώην απεργοί πείνας, όπως είναι η δυνατότητα που έχουν να πραγματοποιούν ένα ταξίδι στις χώρες καταγωγής τους και το θέμα παροχής δικαιώματος επαγγελματικής απασχόλησης.

Από πλευράς των εκπροσώπων του Υπουργού, κ. Χρήστου Παπουτσή, τονίστηκε η προσοχή και η ευαισθησία με την οποία ενέσκηψε ο Υπουργός στα θέματά τους και η υλοποίηση της δέσμευσης για παροχή δυνατότητας ταξιδιού στις χώρες καταγωγής τους. Οι εκπρόσωποι των πρώην απεργών πείνας επιβεβαίωσαν ότι διεξάγονται χωρίς ουσιαστικά προβλήματα και ευχαρίστησαν γι αυτό.

Έθεσαν επ ευκαιρία το ζήτημα της δυνατότητας χορήγησης άδειας απασχόλησης ως μισθωτοί σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας για το διάστημα που έχουν αναστολή απομάκρυνσης, σύμφωνα με το άρθρο 37, του Νόμο 3907/11 , που, μεταξύ άλλων, ενσωματώνει την κοινοτική οδηγία για επιστροφές των παράνομων μεταναστών. Απαντώντας, οι εκπρόσωποι του Υπουργού ανέφεραν ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι άμεσα αρμόδιο γι αυτό το θέμα και πως συνυπογράφει το ΠΔ που προετοιμάζουν τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, αποκλειστικά και μόνο καθόσον είναι αρμόδιο για τη χορήγηση αναστολών απομάκρυνσης.

Τέλος, σημείωσαν ότι όσον αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα συμμετάσχει ενεργά στα θέματα που το αφορούν.

Τελευταίες Αναρτήσεις