Πα 3 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάιος 201105-05-2011:Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για την Ηγουμενίτσα

05-05-2011:Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για την Ηγουμενίτσα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 5 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής συναντήθηκε σήμερα με τον Βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστο Κατσούρα και με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Γιώργο Κάτσινο, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από την παρουσία μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών που επιδιώκουν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός κ. Παπουτσής, διευκρίνισε ότι η Κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των πολιτών της περιοχής για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη και στο λιμάνι της πόλης και διαβεβαίωσε επίσης, ότι η συνεργασία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής θα ενισχυθεί. Καθώς και οι έλεγχοι των παράνομων μεταναστών θα ενταθούν στην ευρύτερη περιοχή. Όπως επίσης, θα γίνουν και συντονισμένες προσπάθειες για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το την Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα, τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες σε ολόκληρη τη χώρα για την εξεύρεση χώρων που προσφέρονται για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης των Μεταναστών. Τόνισε, δε, ότι η δημιουργία αυτών των Κέντρων θα διευκολύνει τις αρχές στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης παράνομων μεταναστών.

Τελευταίες Αναρτήσεις