Σα 30 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Απρίλιος 201113-04-2011: Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή μετά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης...

13-04-2011: Δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή μετά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης AHEPA

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 13 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής συνάντησε σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο, αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης AHEPA , υπό τον ανώτατο Πρόεδρο κ. Νικόλαο Καρακώστα.

Μετά τη συνάντησή τους ακολούθησαν δηλώσεις:

Aνώτατος Πρόεδρος AHEPA κ. Νικόλαος Καρακώστας: Ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό. Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς που μας αφιέρωσε χρόνο για να μας ενημερώσει για θέματα του Υπουργείου. Σήμερα είχαμε πολλές συναντήσεις, με τον Πρωθυπουργό, με τον Πρόεδρο της Βουλής, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τώρα με τον κ. Υπουργό εδώ. Θέλω και πάλι να τον ευχαριστήσω για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και την πολύ καλή συνάντηση που είχαμε.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής: Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που υποδέχτηκα σήμερα τον κ. Πρόεδρο και όλα τα μέλη της διοίκησης των ΑHEPANS , που επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Είναι μια σταθερή επαφή την οποία έχουμε τα τελευταία χρόνια σε ετήσια βάση. Κάθε χρόνο γίνεται αυτή η επίσκεψη προκειμένου να συζητούμε τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί η συνεργασία μας και η βοήθεια προς την Ελλάδα. Εμείς χαιρόμαστε, γιατί οι ΑHEPANS εκπροσωπούνε όλους τους Ελληνοαμερικανούς και Ελληνοκαναδούς, που διακρίνονται στη ζωή τους, στις Η.Π.Α και στον Καναδά.

Και ταυτόχρονα δεν ξεχνούν ότι υπάρχει η πατρίδα, η Ελλάδα, υπάρχει ο Ελληνισμός, υπάρχουν οι αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, τις οποίες όλοι μας από κοινού υποστηρίζουμε. Διαβεβαίωσα τον κ. Πρόεδρο και όλους τους εκλεκτούς εκπροσώπους των AHEPANS ότι το Υπουργείο μας, παραμένει σταθερό στην υποστήριξη των αρχών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, των δικαιωμάτων των πολιτών. Ταυτόχρονα, όμως είμαστε επιφορτισμένοι για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς έχουμε και την ευθύνη της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας. Συζητήσαμε τα μεγάλα θέματα της εποχής μας, που είναι η αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, η συνεργασία που απαιτείται σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας. Επιπλέον, και όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα τρία μεγάλα Σώματα των Δυνάμεων Ασφαλείας στη χώρα μας αυτή την περίοδο. Μια περίοδο εξαιρετικής σημασίας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Τελευταίες Αναρτήσεις