Δε 5 Δεκεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201128-02-2011: Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα στην εκπομπή της ΝΕΤ "Συμβαίνει Τώρα"...

28-02-2011: Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα στην εκπομπή της ΝΕΤ “Συμβαίνει Τώρα” και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου, σχετικά με την υποδοχή, μετακίνηση και επαναπατρισμό των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις του Υφ.ΠτΠ Μανώλη Όθωνα στην Εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» και την δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου σχετικά με την υποδοχή, μετακίνηση και επαναπατρισμό των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη.

Δημοσιογράφος: Πώς θα επιστρέψουν οι χιλιάδες Κινέζοι που βρίσκονται ήδη στην Κρήτη πίσω στην Πατρίδα τους;

Υφ.ΠτΠ: Ο επαναπατρισμός των Κινέζων πολιτών που έχουν φτάσει στην Κρήτη από την Λιβύη ξεκίνησε ήδη από χτες και δεν έχει ολοκληρωθεί η άφιξη. Περιμένουμε ακόμα 4.000 έως 5.000 που θα φτάσουν τις επόμενες μέρες. Από χθες ξεκίνησαν πτήσεις charter από το αεροδρόμιο των Χανίων, από σήμερα θα πραγματοποιούνται πτήσεις και από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, οι οποίες θα μεταφέρουν 2.000 έως 2.500 επιβάτες ημερησίως στην Κίνα.

Δημοσιογράφος: Απευθείας από την Κρήτη θα επιστρέφουν ή μέσω Αθήνας;

Υφ.ΠτΠ: Απευθείας από την Κρήτη. Η οργάνωση είναι ευθύνη της κινεζικής κυβέρνησης μέσω της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα. Δεν εμπλεκόμαστε ως κυβέρνηση, ως κράτος με την διαδικασία της αεροπορικής αναχώρησης για Πεκίνο. Εμείς παρέχουμε την διευκόλυνση και την υποστήριξη της επιχείρησης.

Δημοσιογράφος: Πόσο θα διαρκέσει η όλη διαδικασία;

Υφ.ΠτΠ: Νομίζω ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, το αργότερο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί. Αυτός είναι ο σχεδιασμός και μέχρι στιγμής αυτός ο σχεδιασμός λειτουργεί πάρα πολύ καλά και ελπίζω ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που ανέφερα πριν.

Τελευταίες Αναρτήσεις