Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201122-02-2011:Δελτίο Τύπου για τη συνδρομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών από τη Λιβύη

22-02-2011:Δελτίο Τύπου για τη συνδρομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών από τη Λιβύη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνδρομή Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφαλή απομάκρυνση πολιτών από τη Λιβύη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και ο Υφυπουργός κ. Μανώλης Όθωνας, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη, καθώς και τους επιτελείς των δύο Σωμάτων, αξιολογώντας τις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται, μετά τις εξελίξεις στη Β. Αφρική.

Εξετάζονται όλα τα δεδομένα και κυρίως τα αιτήματα συνδρομής άλλων κρατών για απομάκρυνση υπηκόων τους από την περιοχή αυτή.

Έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας και αποτελεσματικές διαδικασίες διαβατηριακών ελέγχων.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το απόγευμα, θα αναχωρήσουν δύο ελληνικά επιβατηγά πλοία για την Τρίπολη της Λιβύης, προκειμένου να παραλάβουν ευρωπαίους πολίτες και να τους μεταφέρουν σε ελληνικό λιμάνι.

Επίσης, οργανώνεται η μετακίνηση περίπου 15 χιλιάδων Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη με επιβατηγά πλοία, προκειμένου να αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Κίνα μέσω Κρήτης.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί η συνδρομή ελληνικών επιβατηγών πλοίων για τη μεταφορά Αιγύπτιων υπηκόων, από την Τρίπολη στην Αλεξάνδρεια.

Τελευταίες Αναρτήσεις