Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201122-02-2011: Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή σε έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικής...

22-02-2011: Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή σε έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικής Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών Κρατών του Νότου στη Ρώμη για τις εξελίξεις στη Βορ. Αφρική

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Ρώμη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Έκτακτη Σύσκεψη για τις εξελίξεις στη Β. Αφρική

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη, ύστερα από πρόσκληση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών κ. Roberto Maroni , προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικής Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών κρατών του Νότου. Η σύσκεψη συγκαλείται για την εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργείται μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία και το ενδεχόμενο κύμα παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη, λόγω των εξελίξεων.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχουν επίσης οι ομόλογοι υπουργοί της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης οι έξι υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Συμβούλιο θα συμμετάσχει επίσης ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ. Αντόνιο Γκουτιέρες και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το καθεστώς των προσφύγων.

Ο Υπουργός, κ. Χρήστος Παπουτσής, θα ενημερώσει το Συμβούλιο για την πρόοδο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης της Ελλάδας για τη Μεταρρύθμιση της Διαχείρισης της Μετανάστευσης και το Άσυλο.

Θα συζητηθούν επίσης η πρόοδος των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μηχανισμός ελευθέρωσης των θεωρήσεων που ισχύει μετά τις 15 Δεκεμβρίου για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και η προοπτική ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη χωρών Schengen .

Τελευταίες Αναρτήσεις