Τρ 26 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201114-02-2011:Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα στη Γερμανία και τις συνάντησεις του...

14-02-2011:Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα στη Γερμανία και τις συνάντησεις του με το Γενικό Πρόξενο του Μονάχου και τους ομογενείς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας ταξίδεψε την περασμένη Παρασκευή στη Γερμανία, όπου είχε συναντήσεις με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο κ. Ψυχάρη Ανδρέα και με τις κοινότητες των απόδημων Ελλήνων.

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο κ. Ψυχάρη Ανδρέα στο Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, όπου είχαν συνεργασία για τα θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της διασποράς. Ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόξενο για ζητήματα που απασχολούν τους ομογενείς που ζουν στην περιοχή. Ιδιαίτερα για το θέμα της καθυστέρησης έκδοσης των διαβατηρίων των ομογενών από το Προξενείο, ο κ. Πρόξενος ανέφερε ότι η εξοικονόμηση πόρων επέβαλε τον περιορισμό της υποδοχής και προώθησης αιτημάτων έκδοσης διαβατηρίων από έναν μόνο υπάλληλο και την καθυστέρηση της αποστολής και μεταφοράς των διπλωματικών εγγράφων στην Ελλάδα (με τον διπλωματικό σάκο).

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου ο κ. Υφυπουργός είχε συνάντηση με τους φορείς της ελληνικής κοινότητας και τους εκπροσώπους των συλλόγων Νταχάου- Καρσφελντ, Αουγκσμπουργκ και Νυρεμβέργης, ενώ την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου συναντήθηκε με την ελληνική κοινότητα του Μονάχου.

Ο κ. Όθωνας ενημέρωσε τους Έλληνες της Γερμανίας για τη διαβούλευση που είχε προηγηθεί με τον κ. Γενικό Πρόξενο προχώρησε σε μία σύντομη συζήτηση με τους παρευρισκομένους για την γενικότερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, καθώς και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για το μέλλον της πατρίδας μας. Στις συναντήσεις τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομογένεια με κορυφαίο όλων την έκδοση των διαβατηρίων. Ο κ. Υφυπουργός ανέφερε ότι από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, τα αιτήματα έκδοσης διαβατηρίων προωθούνται άμεσα, ενώ και ο μέσος όρος αναμονής για την έκδοση είναι 2 με 3 ημέρες. Ο ίδιος εντόπισε το πρόβλημα στη δυσκολία συλλογής των δικαιολογητικών, που με τη νέα διαδικασία απαιτεί περισσότερο χρόνο από ό,τι παλαιότερα, ιδιαίτερα δε στην περίπτωση που η διαδικασία αυτή γίνεται από έναν μόνο υπάλληλο. Ο κ.Όθωνας ανέφερε ότι θα εξετάσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών εναλλακτικούς τρόπους συλλογής έστω των δικαιολογητικών ή ακόμα και την ενίσχυση της διαδικασίας έκδοσης αστυνομικών ταυτοτήτων με την οποία σίγουρα θα απεμπλακεί ένα μεγάλο μέρος αιτούντων έκδοσης διαβατηρίου.

Για μια σειρά θεμάτων που έθεσαν οι εκπρόσωποι των ομογενών και αφορούν την εκπαίδευση, ο κ. Όθωνας παρέπεμψε στα όσα είχε ήδη ανακοινώσει στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Μόναχο η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Φώφη Γεννηματά, ενώ παρευρέθηκε και σε εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των ομογενών στο Μόναχο.

Τελευταίες Αναρτήσεις