Δε 28 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201102-02-2011: Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και της Υπουργού Εσωτερικών...

02-02-2011: Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και της Υπουργού Εσωτερικών της Φιλανδίας κ. Anne Holmlund και τις δηλώσεις του για μεταναστευτικό και τρομοκρατία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνάντηση που είχε σήμερα 2.2.2011 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής με την Υπουργό Εσωτερικών της Φιλανδίας κ. Anne Holmlund , το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτησή τους ήταν το μεταναστευτικό.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ακολούθησαν δηλώσεις του Υπουργού Προστασία του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή :

«Η συνάδελφός μου η Φιλανδή Υπουργός, κ. Holmlund μου επιβεβαίωσε την θέληση της Κυβέρνησης της Φιλανδίας, για να συνεχίσουμε τη συνεργασία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και να συνεχίσουμε την υποστήριξη την οποία δεχόμαστε στα σύνορά μας μέσω της συμμετοχής των Φιλανδών στο Frontex .

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που έχει σημασία είναι ότι όλοι ανησυχούμε για τα μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία δρομολογούνται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ περισσότερο μάλιστα, μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, στην Τυνησία και στην Αλγερία.

Όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι η Τουρκία ήδη συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμφωνία επανεισδοχής και αυτό είναι πάρα πολύ καλό σημάδι για εμάς καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με τις τουρκικές αρχές.»

Δημοσιογράφος: Λόγω των μεταναστευτικών ροών και καθώς τα γεγονότα τρέχουν σε διεθνές επίπεδο κυρίως στα Βόρεια της Αφρικής , συζητήσατε την ενίσχυση ίσως των θαλασσίων συνόρων μας κυρίως, από το Frontex ;

Υπουργός: Συζητήσαμε κυρίως, για τους κινδύνους που υπάρχουν από την περίπτωση να οδηγηθούμε σε άσχημες εξελίξεις από την Αίγυπτο, οπότε θα υπάρξει μια ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών και αναμένεται να έχουμε ένα ισχυρό προσφυγικό κίνημα προς την Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα μόνη της θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να το αντιμετωπίσει και για αυτό θα χρειαστεί μια ισχυρή Ευρωπαϊκή παρουσία.

Δημοσιογράφος: Τώρα σε ότι αφορά τώρα το θέμα που προέκυψε με τον παγιδευμένο φάκελο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, είχαμε μια επιτυχή μπορούμε να πούμε έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης καθώς όλα τα μέτρα λειτούργησαν και από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης , εκκενώθηκε το κτίριο και έγινε η εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού στον προαύλιο χώρο. Ποια είναι η ενημέρωση που υπάρχει, τι μπορούμε να πούμε;

Υπουργός: Είναι αλήθεια ότι ήταν επιτυχής η άμεση αντίδραση όλων των υπηρεσιών και η επέμβαση και η εξουδετέρωση του συγκεκριμένο εκρηκτικού μηχανισμού. Αυτό όμως μας επιβεβαιώνει και κάτι άλλο , ότι χρειάζεται διαρκής εγρήγορση, διαρκής ετοιμότητα και πάνω από όλα θα πρέπει μάλλον να διαγράψουμε τη φράση ότι έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία και έχει μηδενιστεί ο κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα. Μέχρι να δούμε από πού προέρχεται η πράξη, ποιοι είναι οι φορείς, αν ήταν από την πλευρά της τρομοκρατίας ή του οργανωμένου εγκλήματος καλά θα κάνουμε να έχουμε μια οργανωμένη αντίδραση και μια συνολική ετοιμότητα όλων των αρχών και όλων των υπηρεσιών του κράτους.

Τελευταίες Αναρτήσεις