Τρ 31 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201124-01-2011: Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, με τον Περιφερειακό Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ....

24-01-2011: Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, με τον Περιφερειακό Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ. Laurens Jolles και τον Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στη χώρα μας κ. Γ. Τσαρμπόπουλο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, με τον Περιφερειακό Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ. Laurens Jolles και τον Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στη χώρα μας κ. Γ. Τσαρμπόπουλο

Την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και τη δέσμευσή της να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της μεγάλης μεταρρύθμισης όσον αφορά στη διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής κατά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειακό Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ. Laurens Jolles και τον Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στη χώρα μας κ. Γιώργο Τσαρμπόπουλο.

Ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για μια τεράστια προσπάθεια, για μεγάλες αλλαγές και για ταχύτατη μεταρρύθμιση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, επισημαίνοντας ότι πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου θα το λάβουν, αλλά ζήτησε τη συνεργασία του ΟΗΕ όσον αφορά στον επαναπατρισμό όσων μεταναστών κριθεί ότι δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα μας.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους φορείς να επιδείξουν υπεύθυνη στάση ώστε να μην καταστραφεί το νέο οικοδόμημα παροχής ασύλου και τεθεί σε αμφισβήτηση το κύρος των προσπαθειών της χώρα μας.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη της αναθεώρησης του Δουβλίνο ΙΙ σύμφωνα με τον οποίο δημιουργείται ένα δυσβάστακτο βάρος για τη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, κ. Laurens Jolles , αναγνώρισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και το γεγονός ότι υπάρχει ισχυρή θέληση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Υποσχέθηκε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ θα σταθεί στο πλευρό των ελληνικών αρχών και θα βοηθήσει με όλους τους τρόπους που μπορεί. Παράλληλα, διαβεβαίωσε για την καλή συνεργασία όσον αφορά στις διαδικασίες επαναπατρισμού μεταναστών που δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας.

Τελευταίες Αναρτήσεις