Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201029-10-2010:Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Βέλγο Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

29-10-2010:Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Βέλγο Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Yπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, παρέθεσε σήμερα γεύμα εργασίας στο Βέλγο Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Melchior Wathelet, η χώρα του οποίου έχει την προεδρία της Ε.Ε το τρέχον εξάμηνο.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Υφυπουργός Εργασίας κ. Άννα Νταλάρα.

Συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών, το Σχέδιο Δράσης της ελληνικής κυβέρνησης, η νέα διαδικασία ασύλου, καθώς και η ανάγκη αναθεώρησης του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Παράλληλα εξετάστηκαν τρόποι στήριξης της χώρας μας από την Ε.Ε.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης, έχουμε στενή συνεργασία με τη Βελγική προεδρία του Συμβουλίου και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις μονάδες ταχείας επέμβασης του Frontex στα σύνορά μας. Και είμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Αλλά για εμάς, για τη βελγική προεδρία, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σαφές ότι το φαινόμενο των μεταναστευτικών ροών στα σύνορά μας, δεν είναι τοπικό, είναι ευρωπαϊκό. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή στήριξη. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί έχουμε τη σθεναρή υποστήριξη από τη βελγική προεδρία καθώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Από την πλευρά του ο Βέλγος Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση και διαβεβαίωσε για την αλληλεγγύη της Ε.Ε.

Τελευταίες Αναρτήσεις