Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201020-10-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος...

20-10-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Aθήνα, 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της “Ημέρας της Αστυνομίας”
και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (20-10-2010) σε όλη τη Χώρα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική εκδήλωση, με Δοξολογία στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Λ. Θρακομακεδόνων 101, Αχαρνές). Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος απηύθυνε σχετική ομιλία. Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, που απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυνε μήνυμα για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη της Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άννα Νταλάρα, εκπρόσωποι κομμάτων της Βουλής, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, καθώς και Βουλευτές του Κοινοβουλίου. Παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.Παναγιώτης Πικραμένος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ιωάννης Τέντες, εκπρόσωποι των Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ.Αθανάσιος Χριστόπουλος, εκπρόσωποι των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών, Οργανισμών και Υπηρεσιών.

Από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν εκπρόσωπος του του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Α., ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος.

Παραβρέθηκαν, ακόμη, Επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και μεγάλος αριθμός πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προσέφεραν σε ένα αγόρι, τον 9χρονο Μιχάλη, ένα κράνος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ένα αναμνηστικό δώρο. Η προσφορά των δώρων έγινε σε ανάμνηση της εκδήλωσης, η οποία έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας ο μικρός Μιχάλης γνώρισε από κοντά την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., πραγματοποιώντας έτσι την ευχή που είχε εκφράσει μέσω του μη κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού οργανισμού « Make a Wish ».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν επιδείξεις από ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών – Τ.Ε.Ε.Μ., το Τμήμα Ειδικής Μετεκπαίδευσης Οδηγών – Τ.ΕΙ.Μ.Ο., την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα – Ε.Κ.Α.Μ., την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων και την ομάδα αστυνομικών σκύλων περιπολίας. Στη συνέχεια της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους Υπηρεσιών του Σώματος.

Ανάλογες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων και Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του ένστολου και πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε από 11-10-2010 έως 15-10-2010, συγκεντρώθηκαν 500 φιάλες. Από αυτές οι 250 παρέμειναν στα δημόσια νοσοκομεία για λογαριασμό παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία καθώς και για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων, ενώ οι υπόλοιπες φιάλες κατατέθηκαν στην Τράπεζα Αίματος του Σώματος.

Τελευταίες Αναρτήσεις