Κυ 4 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201020-10-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Χίο

20-10-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Χίο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα, τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη και την Υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του Ν. Χίου κα Ελπίδα Τσουρή, επισκέφθηκε χθες 19 Οκτωβρίου 2010 τη Χίο, μετά τις καταστροφές που υπέστησαν πολλές περιοχές του νησιού από την ισχυρή βροχόπτωση της περασμένης Δευτέρας.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο έκανε κατά τόπους επισκέψεις σε πολλές περιοχές που επλήγησαν για να διαμορφώσει ιδία αντίληψη για τις ζημιές , καθώς και κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όπου ήρθε σε επαφή με τους επαγγελματίες και διαπίστωσε φθορές που υπέστησαν καταστήματα και ζημιές σε εμπορευματικά αποθέματα.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στη Νομαρχία, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κα Σοφία Θεολογίτου, ο Νομάρχης Χίου, κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης και εκπρόσωποι φορέων. Αφού ακούστηκαν οι απόψεις όλων των παρισταμένων, εκφράστηκε η βούληση της Κυβέρνησης να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την έμπρακτη στήριξη των πλημμυρόπληκτων περιοχών και των ζημιωθέντων επαγγελματιών το ταχύτερο δυνατόν και με τρόπο αποτελεσματικό.

Ο κ. Όθωνας υπογράμμισε ότι η Πολιτική προστασία είχε εκδόσει από την περασμένη Κυριακή ενημερωτικό δελτίο για την πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην περιοχή και τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της εκδήλωσης των φαινομένων , η Πολιτική Προστασία και ο κ. Υφυπουργός είναι σε συνεχή επαφή με το Νομάρχη Χίου. Με εντολή του κου Υφυπουργού ενισχύθηκαν οι δυνάμεις Πυρόσβεσης με μεταφορά ανδρών της Πυροσβεστικής από τη Μυτιλήνη, ενώ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια, που δέχθηκε. Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία πρόκειται να ικανοποιήσει σχετικό αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για οικονομική συνδρομή, μηχανήματα και συνεργεία αποκατάστασης, αντιμετώπισης και διαχείρισης των έκτακτων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν τις πρώτες ώρες μετά τη φυσική καταστροφή.

Τελευταίες Αναρτήσεις