Τρ 26 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201013-10-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με Βρετανική Αντιπροσωπεία για διαχείριση μεταναστευτικών ροών

13-10-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με Βρετανική Αντιπροσωπεία για διαχείριση μεταναστευτικών ροών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής είχε σήμερα συνάντηση με τον Υποδιευθυντή της Βρετανικής Υπηρεσίας Συνόρων κ. Τζόναθαν Σέτζουϊκ και ομάδα ειδικών της Υπηρεσίας, κατά την οποία συζήτησαν θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την βρετανική αντιπροσωπεία για την κατάσταση στην Ελλάδα και εξέφρασε την υποστήριξή του για τη νέα διμερή ομάδα εργασίας για την κοινή δράση και ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων της λαθρομετανάστευσης. Η πρώτη συνάντηση της ομάδας με συντονιστές τον Γενικό Γραμματέα κ. Γρηγόρη Τασούλα και τον κ. Τζόναθαν Σέτζουϊκ, πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Υπουργό. Έλληνες και Βρετανοί ειδικοί εξετάζουν συγκεκριμένες δράσεις και τομείς συνεργασίας.

Ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής δήλωσε:

«Για την ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη σημασία η συνεργασία και η ενεργός υποστήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο συντονισμό των προσπαθειών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση της έντασης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη μέσω της χώρας μας.

Η Ελλάδα προχωρά με αποφασιστικά βήματα στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και στην υλοποίηση του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών».

Ο Βρετανός Πρέσβης, Δρ Ντέιβιντ Λάντσμαν δήλωσε:

«Η σημερινή επίσκεψη και η σύσκεψη της διμερούς Ομάδας Εργασίας για θέματα μετανάστευσης επαναβεβαιώνουν την ισχυρή δέσμευση της Βρετανικής Κυβέρνησης να συνεργαστεί στενά με την Ελλάδα σε αυτό το σημαντικό θέμα που επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη. Με την υποστήριξη του κου Υπουργού η Ομάδα Εργασίας κατέληξε σε μια δέσμη συγκεκριμένων δράσεων τις οποίες και θα προωθήσουμε στα πλαίσια της σχετικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συντονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης. Η Βρετανία θα έχει ενεργό ρόλο σ’ αυτό».

Τελευταίες Αναρτήσεις