Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201011-09-2010: Δελτίο Τύπου για τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον...

11-09-2010: Δελτίο Τύπου για τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια Πληροφοριακού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας
στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, εγκαινίασε σήμερα το Πληροφοριακό Κέντρο (Περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας, στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στα εγκαίνια παρέστησαν o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρης Τασούλας, και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση των εγκαινίων.

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Νακόπουλος, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό, καθώς και ανώτατοι απόστρατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι Πρυτανικών και Δικαστικών Αρχών, Πρόεδροι Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.

Ο κ. Υπουργός, εγκαινιάζοντας το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στα εγκαίνια της Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, μια πράξη συμβολική για να υπενθυμίζει σε όλους, αυτό που χθες το απόγευμα οι ένστολοι διαδηλωτές, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης φώναζαν ότι ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς ασφάλεια…

….τη Δημοκρατία, εμείς θα την περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο. Όπως θα περιφρουρήσουμε και το δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν, το δικαίωμα των εργαζομένων να εκφράζουν την αγωνία τους, αλλά ταυτόχρονα υπενθυμίζω την υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών. Και αυτό θα το πράξουμε…

…Οι νόμοι και το Σύνταγμα της χώρας αποσαφηνίζουν ότι είναι δικαίωμα του πολίτη η ασφάλεια, ότι είναι δικαίωμα του πολίτη η ασφάλεια της οικονομικής του δραστηριότητας, ότι είναι δικαίωμα του πολίτη η διασφάλιση της ποιότητας της ζωής του. Αυτό ακριβώς το δικαίωμα του πολίτη, εμείς θα εγγυηθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…. »

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων:

« Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Έκθεση αυτή δεν έχει τυπικό χαρακτήρα και δεν περιορίζεται στα στενά όρια της εθιμοτυπικής συμμετοχής. Συμβολίζει την άρρηκτη σχέση της ασφάλειας με την πολιτικοοικονομική και κοινωνική ζωή μιας Χώρας. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας δεν αποτελεί απλώς μια ουσιώδη παράμετρο, αλλά την αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους. Η ασφάλεια συμβάλλει στο να αισθάνεται μια κοινωνία ότι μπορεί να δημιουργήσει χωρίς να φοβάται. Και σήμερα που η δημιουργία και η ανάπτυξη αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την έξοδο της Χώρας μας από την κρίση, η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας είναι πιο αναγκαία από ποτέ….

…. Με ρεαλιστικό σχεδιασμό και ορθολογική χρήση του ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργήσαμε νέο δόγμα αστυνόμευσης με κύριο γνώμονα την εμφανή παρουσία μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Προς αυτή την κατεύθυνση, συστήσαμε και τις ομάδες ΔΙκυκλης ΑΣτυνόμευσης, τις γνωστές ως ΔΙ.ΑΣ., αρχικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε όλες τις πόλεις της Χώρας μας, με πολύ καλά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του εγκλήματος και ενισχύσαμε σημαντικά τα Τμήματα Ασφαλείας, απαντώντας ουσιαστικά στο έγκλημα….

… Σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία με παρακαταθήκη:
– την εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα, της σοβαρότερης τρομοκρατικής οργάνωσης που έδρασε στη Χώρα μας μετά τη 17 Νοέμβρη και τον Ε.Λ.Α.,
– τις συλλήψεις επικίνδυνων ημεδαπών και αλλοδαπών κακοποιών,
– την επιτυχή διαχείριση κρίσιμων περιστατικών,
καλείται να ανταποκριθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του Έλληνα πολίτη και στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής … »

Σημειώνεται ότι το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας αποσκοπεί στην ανάδειξη δράσεων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και στην ενημέρωση των επισκεπτών.

Αστυνομικό προσωπικό θα βρίσκεται στο πληροφοριακό κέντρο, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για θέματα που σχετίζονται με τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως την οδική ασφάλεια, την προστασία των ανηλίκων, τη Δίκυκλη Αστυνόμευση (ομάδα «ΔΙ.ΑΣ»), τα ναρκωτικά, τον «Αστυνομικό της Γειτονιάς» και άλλα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή

Χαιρετισμός του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Φωτογραφία 1                        Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 3                       Φωτογραφία 4
Φωτογραφία 5                        

Τελευταίες Αναρτήσεις