Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιούλιος 201027-07-2010: «Κοινή Διακήρυξη» Ελλάδας – Βουλγαρίας για την καταπολέμηση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος

27-07-2010: «Κοινή Διακήρυξη» Ελλάδας – Βουλγαρίας για την καταπολέμηση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κοινή Διακήρυξη» Ελλάδας – Βουλγαρίας για την καταπολέμηση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμμετείχε σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου στη Συνάντηση των Υπουργικών Συμβουλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας που πραγματοποιήθηκε στη Μπογιάνα της Βουλγαρίας.

Στο πλαίσιο της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών κ. Τσβέταν Τσβετάνοφ, με τον οποίο υπέγραψε «Κοινή Διακήρυξη» για τη διασυνοριακή αστυνομική συνεργασία.

Με την «Κοινή Διακήρυξη» προβλέπονται η ενδυνάμωση της διασυνοριακής αστυνομικής συνεργασίας και η περαιτέρω ανάπτυξή της στις παραμεθόριες περιοχές, η καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και η βελτίωση των τρόπων επικοινωνίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Επιπλέον, τέθηκε ως προτεραιότητα η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών για την κύρωση από τα κοινοβούλια Ελλάδας και Βουλγαρίας της «Συμφωνίας περί Διασυνοριακής Αστυνομικής Συνεργασίας», προκειμένου να διασφαλιστεί η έμπρακτη εφαρμογή της.

Εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, παρών ήταν ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας.

Τελευταίες Αναρτήσεις