Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιούνιος 201017-06-2010: Δελτίο Τύπου: Τελετή αποφοίτησης των νέων Ανθυποπυραγών

17-06-2010: Δελτίο Τύπου: Τελετή αποφοίτησης των νέων Ανθυποπυραγών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Αθήνα, 17-06-2010

Τελετή αποφοίτησης των νέων Ανθυποπυραγών

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε, στις 11:00 σήμερα, η τελετή αποφοίτησης των 28 νέων Ανθυποπυραγών της 35ης εκπαιδευτικής σειράς, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στ. Στεφανίδης, ο Υπαρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Απ. Γεροκώστας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός του Λ.Σ., Αντιναύαρχος Αθ. Μπούσιος, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ, Υποπτέραρχος Χρ. Χαρίτος, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Παν. Τσολακίδης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Ν. Χιωτάκης, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Γεωργίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αντιπροσωπείες των αντίστοιχων σχολών, καθηγητές της Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός στελεχών του Π.Σ., συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, κ.κ. Κύριλλος.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Στυλιανός Ιωαννίδης, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πριν από λίγο, δώσατε τον όρκο που επισφραγίζει την ολοκλήρωση της φοίτησής σας στην Πυροσβεστική Ακαδημία και χαράσσει την έναρξη της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας ως στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο είναι καταξιωμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Οι καθηγητές σας, μέσα από ένα μεστό και ειδικά επιλεγμένο πρόγραμμα ακαδημαϊκών σπουδών και μαθημάτων, σας μετέδωσαν τις επιστημονικές και επαγγελματικές εκείνες γνώσεις που θα σας καταστήσουν ικανούς να ανταποκριθείτε με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή σας. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάτε, ότι κάθε εκπαίδευση, όσο επιτυχημένη και αν είναι, δεν αποτελεί τέλος στην προσπάθεια, αλλά αφετηρία για την περαιτέρω αύξηση των γνώσεων και τη διεύρυνση του πνευματικού σας ορίζοντα».

Σημειώνεται ότι η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι ισότιμη με τα Α.Ε.Ι. και η διάρκεια φοίτησης είναι οχτώ εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά σε θέματα που έχουν σχέση με την πυρόσβεση, τη διάσωση, την προληπτική πυροπροστασία, την ανακριτική και γενικά, τους παρέχεται η τεχνική κατάρτιση, η οποία τους καθιστά ικανούς να εκπληρώσουν την αποστολή τους ως Αξιωματικοί του Σώματος.

Φωτογραφίες

Τελευταίες Αναρτήσεις