Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Μάρτιος 201024-03-2010: Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

24-03-2010: Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η χώρα μας γιορτάζει φέτος την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Στην κρίσιμη αυτή εθνική στιγμή, η ιστορική 25η Μαρτίου είναι μια ευκαιρία αναστοχασμού για όλους μας. Η χώρα δοκιμάζεται καθημερινά και η συγκυρία απαιτεί εθνική ενότητα, αλληλεγγύη και ομοψυχία.

Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να βάλει τη σφραγίδα της σε μια νέα μεταπολίτευση, σε ένα νέο πρότυπο λειτουργίας του κράτους, των θεσμών, της οικονομίας, της ανάπτυξης της χώρας. Σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα, δεν χωράνε ψευδαισθήσεις για την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι μια προσπάθεια που καλεί για συλλογική στήριξη. Είναι μονόδρομος για την εθνική μας σωτηρία.

Με πλήρη συνείδηση του εθνικού χρέους στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων λαμβάνοντας μια σειρά σκληρών, αλλά αναγκαίων μέτρων που θα φέρουν τη χώρα μας σε τροχιά ανάτασης, που θωρακίζουν την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία τη δύσκολη αυτή ώρα.

Η σημερινή κρίση απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης και ετοιμότητα από τις Αρχές που είναι επιφορτισμένες με την Προστασία του Πολίτη. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, η ζωή, η περιουσία, η ασφάλεια των Ελλήνων χρειάζονται ισχυρή θεσμική και λειτουργική θωράκιση με σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες και τη νομιμότητα. Τα Σώματα Ασφαλείας θα είναι δίπλα στον πολίτη για να υπηρετήσουν με επαγγελματισμό και συνέπεια τη θεσμική τους αποστολή. Χρειάζεται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας για να τα καταφέρουμε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Τελευταίες Αναρτήσεις