Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201001-02-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και συνάντησή του...

01-02-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και συνάντησή του με την ηγεσία και τους εργαζομένους του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στις κτιριακές εγκαταστάσεις της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας συνοδευόμενος από το Δ/ντή της Δ/νσης Αστυνομίας, Ταξίαρχο Βασίλειο Κανάλη και το Δ/ντή Τροχαίας, Ταξίαρχο Κων/νο Μπλετσογιάννη

Συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αθανάσαρο και μίλησε στους συγκεντρωμένους δημοτικούς αστυνομικούς.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η οργάνωση της συνεργασίας ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας για την καλύτερη λειτουργία της πόλης.

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος 3731/2008 παραχωρεί στη δημοτική αστυνομία όλες τις αρμοδιότητες σε σχέση με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, την κυκλοφορία των πεζών, διατάξεις που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο, τις λαϊκές αγορές, τη λειτουργία καταστημάτων, ψυχαγωγικών και λοιπών δραστηριοτήτων, η ΕΛΑΣ θα συνδράμει τη Δημοτική Αστυνομία με στόχο την καλύτερη ποιότητα της ζωής στην πόλη.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να οργανωθούν συντονισμένες μεικτές περιπολίες για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου καθώς και συντονισμένος έλεγχος του διπλοπαρκαρίσματος και της κίνησης των δικύκλων μηχανών στα πεζοδρόμια. Προς την κατεύθυνση αυτή τόνισε ο Υφυπουργός χρήσιμη θα ήταν η εκλογίκευση των προστίμων που υπάρχουν σήμερα (μείωση των πολύ υψηλών και αύξηση των πολύ χαμηλών) καθώς και η αυστηρή τήρηση των ποινών για όλους όπως ήδη πράττει η διεύθυνση τροχαίας σε όλη την Ελλάδα.

Αργότερα επισκέφθηκε τη νέα ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: το Γενικό Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Κεσαπίδη, τον Περιφερειακό Διοικητή Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχο Μαυρομάτη και το Διοικητή της ΕΜΑΚ, Ταξίαρχο κ. Καφίρη από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση της Υπηρεσίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη Θεσ/νίκη και στην Κεντρική Μακεδονία, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών και η δημιουργία σχολής Αξιωματικών στη Θεσ/νίκη.

Μιλώντας αργότερα στο προσωπικό της Πυροσβεστικού σταθμού της Μαρτίου ο κ. Βούγιας επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη για νέο βαθμολόγιο και κρίσεις, έκδοση Π.Δ. για το Πυροσβεστικό Σώμα όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια, αναδιοργάνωση των πυροσβεστικών κλιμακίων ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες, προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού ιδιαίτερα οδηγούς, ξεκινώντας από την προκήρυξη 630 θέσεων που ήδη υπογράφηκαν.

Τέλος, στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων της Πυροσβεστικής αφού άκουσε τα προβλήματά τους δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον Υπουργό την αντίθεσή τους στην αλλαγή του ωραρίου από 24ωρη βάρδια σε 8ωρη καθώς και άλλα αιτήματά τους, όπως την αλλαγή στο οργανόγραμμα, την αύξηση των πυροσβεστικών σταθμών, το βαθμολόγιο και τη δημιουργία σχολής Αξιωματικών του Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη.

Τελευταίες Αναρτήσεις