Πε 28 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201001-02-2010: Πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών για συνεργασία στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και...

01-02-2010: Πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών για συνεργασία στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτή πρόσκληση προς τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Beşir Atalay απευθύνει με επιστολή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά τα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Έλληνας Υπουργός επισημαίνει τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της μη νόμιμης μετανάστευσης την τελευταία δεκαετία και καλεί την τουρκική πλευρά να συνεργαστεί στενά και συστηματικά, προκειμένου να μειωθούν οι παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προτάσσει μια σειρά από επιμέρους ζητήματα όπου μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω βελτίωση όπως είναι το Διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, η συνεργασία των Λιμενικών Σωμάτων, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων, η καταπολέμηση δικτύων διακίνησης λαθρομεταναστών, η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας, η Τετραμερής Συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας-Ιράν-Πακιστάν και η ενδεχόμενη συμμετοχή Αφγανιστάν, αλλά και η παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα ασύλου. Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης καλεί για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών και της πολιτικής προστασίας.

Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές.

 (Ελληνικά – English

Τελευταίες Αναρτήσεις