Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201022-01-2010: ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

22-01-2010: ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22/01/2010

Κύριε Διευθυντά,

Σχετικά με κείμενο του κ. Νίκου Ρούσση που φιλοξενείτε στο σημερινό (22/01/2010) φύλλο της εφημερίδας σας με τίτλο «Απόκρυψη με Ενοχές» και το οποίο αναφέρεται στη δήθεν απόκρυψη της συνάντησης της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων ( CPT ) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου εξέδωσε αναλυτικό δελτίο τύπου σχετικά με τη συνάντηση (https://www.minocp.gov.gr/2010/01/19/19-01-2010-synantisi-tou-ypourgou-prostasias-tou-politi-k-michali-chrysochoidi-me-tin-epitropi-tou-symvouliou-tis-evropis-gia-tin-prolipsi-ton-vasanistirion-commission-for-the-prevention-of-torture/=), το οποίο και σας επισυνάπτουμε.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας σας προκαλεί απορία, όταν στον ημερήσιο τύπο, αλλά και στις ανταποκρίσεις του διεθνών ΜΜΕ, η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με την CPT , αλλά και το περιεχόμενο αυτής, έχει καταγραφεί με θετικά σχόλια. Επιθυμούμε μάλιστα να σας ενημερώσουμε ότι τα μέλη της Επιτροπής, και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος αυτής – στον οποίο αναφέρεστε στο δημοσίευμά σας, προχώρησαν σε ιδιαίτερα θετικά σχόλια προς την ηγεσία του Υπουργείου μας, σχετικά με την αλλαγή πολιτικής στο σύστημα παροχής ασύλου, συνθηκών των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και αντιμετώπισης της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Τα νέα μάλιστα δεδομένα, πρόκειται να συμπεριληφθούν στη νέα έκθεση της Επιτροπής τον ερχόμενο Μάρτιο.

Επειδή θεωρούμε ότι πρόκειται για παράλειψη του συνεργάτη σας να ενημερωθεί ολοκληρωμένα για το ζήτημα ή να απευθυνθεί στο Υπουργείο μας για περαιτέρω διευκρινίσεις – τις οποίες σημειωτέον, έχουμε παράσχει σε εγχώρια και διεθνή μέσα – παρακαλούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια.

Με τιμή,

Γραφείο Τύπου
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τελευταίες Αναρτήσεις