Κυ 4 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201022-01-2010: Τελετή απονομής πτυχίων στους απόφοιτους του Τ.Ε.Μ.Ε.Σ. από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

22-01-2010: Τελετή απονομής πτυχίων στους απόφοιτους του Τ.Ε.Μ.Ε.Σ. από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μέσα από την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση γινόμαστε χρήσιμοι στον πολίτη»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Ιανουαρίου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η τελετή απονομής πτυχίων στους εξήντα απόφοιτους Αξιωματικούς του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ) στις Σχολές Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομίας, στην Αμυγδαλέζα-Αττικής.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απευθυνόμενος στους απόφοιτους Αξιωματικούς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε:«Όταν κάθε μέρα το έγκλημα ανεβάζει τον πήχη, όταν γίνεται πιο άγριο, όταν καθημερινά πια δεν κοστίζει τίποτα η ανθρώπινη ζωή, σημαίνει ότι εμείς πρέπει να οργανώνουμε τις δυνάμεις μας με τρόπο επιχειρησιακό και μάχιμο. Επειδή η κοινωνία μας σήμερα γίνεται πιο προβληματική, πιο σύνθετη, πιο συγκρουσιακή και πιο βίαιη, λόγω των προβλημάτων που αναδύονται καθημερινά, χρειάζεται να εμπνέουμε στους πολίτες ένα αίσθημα ασφάλειας. Να αισθάνεται ο πολίτης ότι υπάρχει ένα κράτος, το οποίο τον προστατεύει τη ζωή του, την περιουσία του, τα δικαιώματα του, τις ελευθερίες του, τις υποχρεώσεις του».

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε την εξαιρετική σημασία της δια βίου εκπαίδευσης για όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. «Η δια βίου μάθηση και η αγωνία μας, κάθε μέρα, για να μπορούμε να είμαστε αξιόμαχοι, απέναντι σε ένα έγκλημα, το οποίο τεχνολογικά τρέχει πολύ γρήγορα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη. Γιατί λοιπόν έχει σημασία η σημερινή ημέρα; Γιατί βάλαμε τις βάσεις για αυτό που λέμε δια βίου μάθηση, ότι η εκπαίδευση δεν σταματάει εδώ με την αποφοίτηση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με μικρές εκπαιδεύσεις στις νέες τεχνολογίες, στα νέα συστήματα τα οποία μπορεί ο αστυνομικός να χρησιμοποιεί για να εξαρθρώνει εγκληματικά δίκτυα» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απένειμε τα πτυχία στους απόφοιτους Αξιωματικούς του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών.

Αντίστοιχη τελετή για 26 Αποφοίτους του Τ.Ε.Μ.Ε.Σ. πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Κασαπάκη.

Τελευταίες Αναρτήσεις