Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200727-040-07:Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

27-040-07:Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 27/04/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:
 
1. Για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα τη Δευτέρα 30-4-2007 από 15:00 έως 22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
 
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο του Ρίου.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 371+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εγνατία Οδό, από τον ανισόπεδο κόμβο Λαγκαδά μέχρι το χωριό Μεγάλη Βόλβη και από τον ανισόπεδο κόμβο Ρεντίνας μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.
δ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.
ε) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χ.λ.μ.
στ)   Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
ζ) Στην Επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας (λειτουργική Εγνατία), από το χωριό Μεγάλη Βόλβη μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.
 
2. Την Τρίτη 1-5-2007 στο ρεύμα εισόδου από 15:00 έως 23:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
 
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τον κόμβο του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 371+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εγνατία Οδό, από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ρεντίνας.
δ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.
ε) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χ.λμ. μέχρι την αερογέφυρα Ρυσίου.
στ)     Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
ζ) Στην Επαρχιακή οδό Ρεντίνας – Λαγκαδά (λειτουργική Εγνατία), από τη διασταύρωση Ρεντίνας μέχρι το χωριό Μεγάλη Βόλβη.
         
 4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
 
α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζωντανά ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά      κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά  προϊόντα στο τμήμα Κόρινθος (Εξαμίλια) – Ρίο της Ν.Ε.Ο.Α.Κ., στο ρεύμα εξόδου.
δ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Ρεντίνας μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.
 
 
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις