Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200615-12-2006: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως εγκαινίασε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Συνομιλώντας με τους Πυροσβέστες», στο πλαίσιο εορτασμού των Προστατών...

15-12-2006: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως εγκαινίασε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Συνομιλώντας με τους Πυροσβέστες», στο πλαίσιο εορτασμού των Προστατών Αγίων του Πυροσβεστικού Σώματος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας εγκαινίασε σήμερα (15-12-2006) στις 11:00, έκθεση φωτογραφίας του Πυροσβεστικού Σώματος με τίτλο «Συνομιλώντας με τους Πυροσβέστες». Η έκθεση διοργανώνεται σε χώρο του σταθμού Μετρό Συντάγματος (Έξοδος Αμαλίας), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω και θα διαρκέσει μέχρι την 17-12-2006.
 
Στα εγκαίνια παρέστησαν η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Νεράτζης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Πρέσβυς της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Wolfgang SCHULTHEISS, ο βουλευτής κ. Κώστας Γείτονας, ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Γκελεστάθης, ο εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτριος Καρύδης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Γεώργιος Καρδάρας, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος απόστρατοι και εν ενεργεία, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
 
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε: «Ο φακός είναι να καταγράψει και να αφιερώσει στην Ιστορία στιγμές ηρωισμού, αυταπάρνησης, έντασης, έτσι όπως είναι ο ρόλος των Πυροσβεστών.
Κατά κάποιο τρόπο ο απαθανατισμός αυτών των στιγμών, είναι μία ηθική οφειλή προς τους ’’θεσμικούς αλτρουϊστές’’ όπως τους λέω εγώ τους πυροσβέστες, στη μάχη με τη φωτιά ή με τα φαινόμενα της εκρηγνυόμενης φύσης, (σεισμούς, πλημμύρες κ.ο.κ.)».
 
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από την καθημερινή δράση του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες σχολιάζονται από σημαντικούς Έλληνες και ξένους εκπροσώπους της πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.
 
 
    

 
Φωτογραφίες από την εκδήλωση υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (www.fireservice.gr)
 
 
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 15/12/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις