Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200615-12-2006: Εκπαίδευση νέων διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας

15-12-2006: Εκπαίδευση νέων διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

 

Τριάντα δύο (32) αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν σε Διευθύνσεις όλης της Χώρας, προστίθενται στη δύναμη των διαπραγματευτών του Σώματος.
 
Η εκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμοσμένης πολιτικής του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη, της «δια βίου εκπαίδευσης», καθώς και της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που λαμβάνει χώρα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Οι νέοι διαπραγματευτές είναι εθελοντές και επιλέχθηκαν από επιτροπή ψυχολόγων και παλαιότερων διαπραγματευτών, μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων.
 
Η εκπαίδευση, η οποία διήρκεσε δεκαπέντε ημέρες, έγινε από ειδικούς εμπειρογνώμονες του FBI, ψυχολόγους, ψυχιάτρους και αξιωματικούς-διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι ήδη έχουν εμπειρία χειρισμού κρίσιμων περιστατικών (ομηρίες, απόπειρες αυτοχειριών κ.τ.λ.) και εκπαιδεύτηκαν στο πλαίσιο του σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας.
 
Σήμερα (15-12-2006) ο κύκλος της εκπαίδευσης ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή άσκησης, υπό την εποπτεία του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστρατήγου Βασιλείου Τστατούρα και του Προϊσταμένου του Κλάδου Ασφάλειας Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστρατήγου Στέφανου Σκότη.
 
Η άσκηση, η οποία σχεδιάστηκε από την Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, γίνεται σε πραγματικές συνθήκες και είναι κλιμακούμενης δυσκολίας με σενάρια λεωφορειοπειρατίας. Συμμετέχουν σε αυτή όλες οι εμπλεκόμενες σε ανάλογες περιπτώσεις Αστυνομικές Υπηρεσίες, ενώ μέλη της θεατρικής ομάδας του Σώματος συμβάλλουν σε αυτή υποδυόμενοι το ρόλο δραστών, ομήρων και θυμάτων.
 
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 15/12/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις