Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200624-10-2006: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με εκπροσώπους της SUPERLEAGUE

24-10-2006: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με εκπροσώπους της SUPERLEAGUE

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης συναντήθηκε σήμερα (24-10-2006) με εκπροσώπους της SUPERLEAGUE, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα της αντιμετώπισης της Αθλητικής Βίας στα γήπεδα και της μετακίνησης των οργανωμένων φιλάθλων.

 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, παρέστησαν, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αστυνόμευσης Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Μπεσύρης.

 

Την SUPERLEAGUE εκπροσώπησαν οι κ.κ Πέτρος Κόκκαλης, Ντέμης Νικολαϊδης, Πατρίκ Κομνηνός και Γεώργιος Κυριακός.

 

Ο κ. Αρχηγός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην θεσμοθέτηση εκ μέρους του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της Ελληνικής Αστυνομίας μέτρων με στόχο την μείωση των κρουσμάτων βίας στα γήπεδα και την ανάδειξη του αθλητικού πολιτισμού. Ειδικότερα:

  • Την θεσμοθέτηση του Αθλητικού Αστυνομικού Συνδέσμου, αποστολή του οποίου θα είναι η δημιουργία σχέσεων επικοινωνίας με τους υπεύθυνους των ομάδων, τους οργανωμένους Συνδέσμους Φιλάθλων και με τις αρμόδιες Αρχές για την τέλεση του αγώνα. Ο Αθλητικός Αστυνομικός Σύνδεσμος θα προέρχεται από την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι είναι ανενεργοί αθλητές με αναγνωρισιμότητα και προσφορά.

  • Την ίδρυση Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας στις Διευθύνσεις Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης με αποκλειστική ενασχόληση στα γήπεδα.

  • Την αναβάθμιση του Εθνικού Γραφείου Πληροφοριών Ποδοσφαίρου με την νέα εφαρμογή για διεθνείς αγώνες και εσωτερικά πρωταθλήματα.

 

Επίσης εξετάστηκε η πορεία των μέτρων του Υπουργείου Αθλητισμού τα οποία είναι:

  • Η εγκατάσταση και η λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και θεσμοθέτηση αποκλειστικού Αθλητικού Εισαγγελέα στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

  • Η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών / αριθμημένων εισιτηρίων των αγώνων του επαγγελματικού αθλητισμού και κάρτα φιλάθλου.

 

Οι εκπρόσωποι της SUPERLEAGUE αναφέρθηκαν στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά τους. Ειδικότερα έγινε αναφορά:

  • Στην έκδοση από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου του προγράμματος αγώνων, το οποίο διευκολύνει την αποτελεσματική λήψη μέτρων ασφαλείας.

  • Στην θεσμοθέτηση υπεύθυνου ασφαλείας της SUPERLEAGUE, ο οποίος θα είναι σε άμεση επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές.

Σε συνέχεια της δήλωσης του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ενεθάρρυνε την πρόταση αυτή, την οποία οι εκπρόσωποι της SUPERLEAGUE θα φέρουν προς συζήτηση στο Διοικητικό τους Συμβούλιο.

 

Αμφότερες πλευρές δήλωσαν την θέλησή τους και την αγωνία τους ώστε τα ποδοσφαιρικά γήπεδα να καταστούν χώρος ανάδειξης αθλητισμού και πολιτισμού που ταιριάζει στην ελληνική κοινωνία και στα ελληνικά ήθη.

 

Τέλος ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι τα μέτρα στα γήπεδα θα είναι πλέον αυξημένα και ουσιαστικά, παρά το εύρος των υποχρεώσεων. 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 24/10/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις