Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200624-10-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σχετικά με τα επεισόδια στον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα

24-10-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σχετικά με τα επεισόδια στον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 24/10/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

 

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος σήμερα  (24-10-2006), ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, ερωτώμενος από δημοσιογράφο σχετικά με τα επεισόδια στον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ-ΑΕΚ, δήλωσε:

 

«Λοιπόν τα επεισόδια στα Γήπεδα είναι απαράδεκτα. Εγώ ως πολιτικός Προϊστάμενος της Αστυνομίας, αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα, για την μη αποτελεσματικότητα μέχρις ώρας. Συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Αθλητισμού και με την SUPER Λίγκα, τους Εκπροσώπους, για τη λήψη μέτρων.

 

Έχουν ληφθεί σοβαρά νομοθετικά μέτρα, δεν έχουν ακόμα το σύστημα των προβλέψεων και των διατάξεων, δεν έχουν βρει το σημείο ισορροπίας, δεν αποδίδουν αμέσως.

 

Σκοπός μας είναι να εξαφανισθεί, όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, το φαινόμενο του χουλιγκανισμού. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι να είναι η εξέδρα, η κερκίδα χώρος υποδοχής των παιδιών, των οικογενειών, όλων των πολιτών. Η υπόθεση των Συνδέσμων και των συντεταγμένων και συστηματικών μαζικών μετακινήσεων, πρέπει να απασχολήσει κατά κύριο λόγο, (αυτή είναι και η βασική εισήγησή μας, σε σύσκεψη που λαμβάνει χώρα τώρα που μιλάμε στο ΥΔΤ, υπό την Προεδρία και πρόσκληση του Αρχηγού Τάσου Δημοσχάκη), μετακινήσεις συστηματικές, μαζικές και περίπου σαν μετακινούμενες μονάδες «στρατού» πρέπει να καταργηθούν. Δεν έχει νόημα. Είναι πρόκληση και μας παίρνουν τόση αστυνομική δύναμη και ενέργεια.

 

Το πλαίσιο των νομοθετικών ρυθμίσεων περιλαμβάνει και την κατάσταση των ποινών και των νομικών προβλέψεων για τη δικαστική εξουσία. Το σύστημα δεν έχει βρει ακόμα την αποτελεσματική ισορροπία του γι’ αυτό αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα για τα επεισόδια τα χθεσινά. Θέλουμε να επέλθει ηρεμία, ειρήνη και φίλαθλο πνεύμα στα γήπεδα. Είμαστε ακόμα στην αρχή, επειδή όμως έχουμε καλή συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού και με την «Λίγκα», δικαιούμαι να αισιοδοξώ ότι γρήγορα θα φθάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Ευχαριστώ πολύ».

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις