Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200617-10-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Δήμαρχο του Σικάγο των Η.Π.Α.

17-10-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Δήμαρχο του Σικάγο των Η.Π.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 17/10/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκε σήμερα (17-10-2006) στο Γραφείο του, με τον Δήμαρχο του Σικάγο των Η.Π.Α. κ. Richard M. Daley. Στη συνάντηση παρευρέθη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Ο Δήμαρχος του Σικάγο πραγματοποιεί επίσκεψη στη Χώρα μας, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία, προκειμένου να ενημερωθεί για την προετοιμασία και την υλοποίηση του σχεδίου ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, δεδομένου ότι το Σικάγο είναι μία από τις τρεις πόλεις των Η.Π.Α. που διεκδικεί εσωτερικά το χρίσμα της διεκδίκησης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

 

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση των Αμερικανών αξιωματούχων με μέλη του ΚΕ.ΜΕ.Α., προκειμένου να ενημερωθούν για τις εμπειρίες που απέκτησε η Ελληνική πλευρά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά και τη τιμή να δεχόμαστε τον Δήμαρχο του Σικάγου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων για το Σικάγο του έτους 2016 (επαναλαμβάνει αγγλικά 2016) και ο σκοπός της επισκέψεως του είναι να οργανώσουμε μία συνεργασία με την δική μας Αστυνομία και ειδικότερα με το ΚΕ.ΜΕ.Α., που είναι ο ειδικότερος Οργανισμός για την παροχή τεχνογνωσίας για θέματα ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Σημείωσα στον κύριο Δήμαρχο ότι εμείς έχουμε, ως Ελληνική Αστυνομία με τις Υπηρεσίες τις ευρύτερες, μία θαυμάσια συσσωρευμένη εμπειρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό που λέμε ολυμπιακό κεκτημένο σε θέματα ασφάλειας των Αθηνών του 2004. Αυτή η συσσωρευμένη εμπειρία προήλθε από σπουδή των πέντε προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης, της Ατλάντα, του Σίδνεϋ και το δικό μας που ήταν το μέγα επίτευγμα.

 

Είναι μέγα επίτευγμα για τον πρόσθετο λόγο, όπως εξήγησα στον κύριο Δήμαρχο, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, της Αθήνας, ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες μετά τη δραματική ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον.

 

Αισθανόμαστε τιμώμενοι από το γεγονός ότι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον ο κύριος Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων 2016 για το Σικάγο. Εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον να ενημερωθούν, να αναπτύξουν συνεργασία σε θέματα ασφάλειας με εμάς. Τους ευχαρίστησα, με ευχαρίστησαν. Τώρα θα συνεργαστούν συστηματικότερα με το ΚΕ.ΜΕ.Α., δηλαδή τη δική μας εταιρεία παροχής τεχνογνωσίας. Και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που δεχθήκαμε το Δήμαρχο τους Σικάγου στο Υπουργείο μας.

 

Aνέφερα ότι με χαρά σας δεχόμαστε, στη βάση της συνεργασίας μας σε θέματα ασφαλείας, για την υποψηφιότητα του Σικάγου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Ανέφερα ότι έχουμε συσσωρευμένη τεχνογνωσία από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και από την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας αυτής».

 

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος του Σικάγο δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ και θέλω να πω ότι το 2004 κάνατε μία εξαιρετική δουλειά σε θέματα ασφάλειας και φιλοξενίας. Και αποδείξατε ότι οι άνθρωποι δεν φοβούνται. Παράλληλα όλοι αισθάνθηκαν τη φιλοξενία και την φιλικότητα σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας, γεγονός παράξενο για άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Είμαστε εδώ για να ωφεληθούμε από την τεχνογνωσία σας, την εμπειρία σας, καθώς και από τα πρόσφατα γεγονότα του Σίδνεϋ, της Βαρκελώνης κ.α. Επειδή είστε ειδικοί σε σχέση με τη διαχείριση του πλήθους σε μεγάλες εγκαταστάσεις, κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο παρά μόνο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι΄ αυτό σας προσκαλούμε στο Σικάγο, εξ΄ ονόματος της εκπαίδευσης, όχι μόνο των ανθρώπων του Σικάγου, όχι μόνο των φορέων ασφάλειας, αλλά και μέσω αυτών ολόκληρης της χώρας, ολόκληρου του κόσμου».

  

  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις