Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200617-09-2006: Δελτίο Τύπου της Α.Δ. Λάρισας για εξιχνίαση υπόθεσης ένοπλης ληστείας σε βάρος καταστήματος της Ε.Τ.Ε.

17-09-2006: Δελτίο Τύπου της Α.Δ. Λάρισας για εξιχνίαση υπόθεσης ένοπλης ληστείας σε βάρος καταστήματος της Ε.Τ.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 
 
Λάρισα 17 Σεπτεμβρίου 2006
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Από την υπηρεσία μας ανακοινώνεται η εξιχνίαση της υπόθεσης ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε την 15-09-2006 και ώρα 13:20 σε βάρος του καταστήματος της Ε.Τ.Ε. στο 1ο χιλ. της Ε.Ο Λάρισας-Αθήνας. Στην εν λόγω ληστεία οι δράστες με την χρήση δυο (2) αυτόματων όπλων και ενός πιστολιού είχαν αφαιρέσει 32.400 ευρώ και είχαν πυροβολήσει, τουλάχιστον δέκα οχτώ (18) φορές, με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά αστυνομικών και υπαλλήλων της Tράπεζας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Αστυνομικού που είχε προστρέξει στο σημείο και ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση, δράστες της ληστείας και των άλλων σοβαρών αδικημάτων που διαπράχθηκαν είναι τρεις (3) Έλληνες υπήκοοι ηλικίας 43, 31 και 44 ετών.
 
Επισημαίνεται ότι όλοι οι δράστες είναι κατάδικοι. Ο ένας εξ αυτών είναι δραπέτης και οι άλλοι δύο τελούσαν σε πενθήμερη άδεια. Οι δράστες  εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς ελευθερίας προέβησαν στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις. Όλοι έχουν απασχολήσει για πάρα πολύ σοβαρά αδικήματα και έχουν βαρύτατο εγκληματικό παρελθόν.
 
Οι δράστες αναζητήθηκαν επισταμένα στα όρια του αυτοφώρου και τελικά κατέστη δυνατή η σύλληψη των δύο εξ` αυτών στη Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ.
 
Από τα ευρήματα και τα πειστήρια κατέστη δυνατή η πλήρης ταυτοποίηση των ατόμων αυτών με την υπόθεση της ληστείας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι έρευνες συνεχίζονται για την σύλληψη και του τρίτου συνεργού ενώ οι δυο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα αρμοδίως.
Η εξιχνίαση της σοβαρής αυτής υπόθεσης ήταν αποτέλεσμα της άψογης και επιτυχημένης συνεργασίας των αρμοδίων Αστυνομικών Υπηρεσιών της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, το προσωπικό των οποίων εργάστηκε με ιδιαίτερο ζήλο και μεθοδικότητα για την εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δύο εκ των δραστών.

Τελευταίες Αναρτήσεις