Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200616-10-2006: Τριήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου (18-20/10/2006)

16-10-2006: Τριήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου (18-20/10/2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Για τον εορτασμότης «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, η Ελληνική Αστυνομία έχει προγραμματίσει τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων από την Τετάρτη (18-10-06) έως και την Παρασκευή (20-10-06).
 
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα εξής:
 
 
  • Τετάρτη 18-102006
 
 
Πρωινές ώρες        Διήμερη Πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας υπέρ της Τράπεζας αίματος του Σώματος (18-19/10/2006).
 
09:00 – 13:00        Επισκέψεις πολιτών και μαθητών στα Κέντρα Επιχειρήσεων ?μεσης Δράσης των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής (Λ. Αλεξάνδρας 173, Αθήνα) και Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 326, Θεσσαλονίκη).
 
09:30 – 17:00        Επιδείξεις από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αστυνομική Ακαδημία (Λ. Θρακομακεδόνων 101, Αχαρνές).
 
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του τρόπου δράσης και έκθεση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Υπηρεσιών:
 
               Ε.Κ.Α.Μ. (ασκήσεις σε συνεργασία με τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας, έκθεση του εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτει, περιήγηση στις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης της Μονάδας, προβολή οπτικοακουστικού υλικού)
 
               Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών (επίδειξη εκπαίδευσης οδηγών σε μοτοσικλέτα και σε αυτοκίνητο και ειδικότερα σε αγωνιστική οδήγηση, σε εξομοιωτή οδήγησης αυτοκινήτων και σε συνθήκες εκδήλωσης πανικού)
 
               Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (έκθεση κινητού εξοπλισμού και διαφόρων πειστηρίων, όπως όπλων που έχουν τη μορφή άλλων αντικειμένων κ.λπ., παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Υπηρεσίας)
 
               Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής (έκθεση τεχνικών μέσων που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία, ενημέρωση προσερχομένων από αξιωματικούς της για θέματα Τροχαίας)
 
               Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (έρευνα χώρου με χρήση αστυνομικού σκύλου και εντοπισμός εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών ουσιών, επέμβαση συνεργείου πυροτεχνουργών και ρομπότ και εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού)
 
               Διεύθυνση Αμεσης Δράσης (παρουσίαση του τρόπου δράσης και του εξοπλισμού της)
 
               Διεύθυνση Διαβατηρίων (παρουσίαση του εντύπου του βιβλιαρίου του διαβατηρίου και των μέτρων ασφαλείας σε αυτό, προβολή οπτικοακουστικού υλικού με τον εξοπλισμό με τον οποίο έχει εφοδιαστεί η Διεύθυνση και των δυνατοτήτων που παρέχει).
 
               Αστυνομική Ακαδημία (παρουσίαση μουσειακού υλικού της Ελληνικής Αστυνομίας).
 
Τις  επιδείξεις μπορούν να παρακολουθήσουν πολίτες και σχολεία.
 
 
  • Πέμπτη 19-10-2006
 
Πρωινές ώρες           Δεύτερη ημέρα της πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας υπέρ της Τράπεζας αίματος του Σώματος.
 
09:00 – 13:00        Επισκέψεις πολιτών και μαθητών στα Κέντρα Επιχειρήσεων ?μεσης Δράσης των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης.
 
09:30 – 17:00         Δεύτερη ημέρα επιδείξεων στην Αστυνομική Ακαδημία από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
11:00                         Τελετή θυρανοιξίων Iερού Παρεκκλησίου Αγίου Αρτεμίου στον 2ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Λ. Αλεξάνδρας 173, Αθήνα).
Στην τελετή θα παραστεί η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
18:30                         Θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα παρουσιάσει το έργο του Τέννεσση Ουίλιαμς «Τριαντάφυλλο στο στήθος», σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Γιάννη Κατράνη, στο Θέατρο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή).
                                  Την παράσταση θα παρακολουθήσει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
18:30                     Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Λ. Μεσογείων 96, Αθήνα) και λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου στις 20:15, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων επισήμων.
 
  • Παρασκευή 20-10-2006
 
09:00 – 13:00        Επισκέψεις πολιτών και μαθητών στα Κέντρα Επιχειρήσεων ?μεσης Δράσης των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης.
 
09:30 – 17:00      Τρίτη ημέρα επιδείξεων στην Αστυνομική Ακαδημία από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
10:30                         Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μεσογείων 96), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, καθώς και άλλων επισήμων.
 
12:30                         Επίσκεψη των επίσημων προσκεκλημένων στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, προκειμένου να συναντηθούν με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
18:30                         Κεντρική εκδήλωση και δεξίωση για τον εορτασμό, στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα «Φιλών Μουσικής»), παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, εκπροσώπων της πολιτικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, καθώς και της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 
 
Στις εορταστικές εκδηλώσεις έχουν κληθεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη να παραστούν οι Διευθυντές των Διεθνών Οργανισμών INTERPOL, EUROPOL, EUROJUST, SECI, FRONTEX και PAMECA, ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κύπρου, ο Διευθυντής της CEPOL, εκπρόσωποι Ελλάδας και Κύπρου στη EUROJUST, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Χάγη και ο Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Συνεργασίας SECI, καθώς και άλλοι επίσημοι.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 16/10/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις