Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200610-10-2006: Τελετή Αγιασμού στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας

10-10-2006: Τελετή Αγιασμού στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 10/10/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (10-10-2006), στις 09:30, ενώπιον του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, τελετή Αγιασμού στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας (Λ. Θρακομακεδόνων 101, Αχαρνές), με αφορμή την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου (2006-2007).

 

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Στριφτός, ο Δήμαρχος Θρακομακεδόνων κ. Ευθύμιος Οικονόμου, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγοι Στέφανος Σκότης, Νικόλαος Μπλάνης και Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ασφάλειας Επισήμων Υποστράτηγος Φώτιος Ρήγας, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ταξίαρχος Χρήστος Μακρής, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πανεπιστημιακοί καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, εκπρόσωποι ομίλων Φίλων της Αστυνομίας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων Αστυνομικών, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Στον Αγιασμό χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος.

 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως απευθυνόμενος στους Δοκίμους Υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών παρέβη σε παραινέσεις:

 

«Η διατύπωση ευχών είναι το συνηθισμένο και ο κοινός τόπος σε αυτές τις περιστάσεις. … Μαζί με τις ευχές τις ολόθερμες που σας απευθύνω για καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε τρεις- ας πούμε- πρώτες αλήθειες που σας αφορούν και σας τις αφιερώνω.

 

Θέλω ιδιαιτέρως να τιμήσω τη στιγμή της επιλογής. Είναι επιλογή σας να είστε μαθητές στη Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι επιλογή σας να είστε Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας αύριο. Είναι επιλογή σας να είστε άνθρωποι του Νόμου. Αυτό σας τιμά και σας χαρακτηρίζει κι εγώ το αναγνωρίζω δημόσια.

 

Η δεύτερη … είναι η έννοια της αποστολής. […] Κάπου υπάρχει το όνειρο για την κάθε επιλογή και στην προκειμένη περίπτωση, για την επιλογή τη δική σας να είστε Αξιωματικοί της Αστυνομίας. Η έννοια της αποστολής, η έννοια του να αφιερωθείτε σε κάτι ανώτερο. Ανώτερο όχι ταξικά, αλλά με την αποστολή που ορίζουμε και η οποία μας οδηγεί στο ¨ανατείνεσθαι¨.

 

[…] Καθένας από εσάς- είμαι βέβαιος-σκέφθηκε να σώσει μία γριούλα … να σώσει ένα μωρό που κινδυνεύει… σκέφθηκε να προασπιστεί της σημαίας και των αξιών μας. Είναι σοβαρό ηθικό περιεχόμενο.

 

Η τρίτη παρατήρηση: σας λέω, εκπαιδευτείτε καλά, γιατί θα είσαστε διοικητές και κανένας διοικητής δεν στέκει εάν δεν είναι καλύτερος από τον διοικούμενο. […] Πρέπει να είσαι ο καθοδηγητής και το φως, το φωτεινό σημείο για τον διοικούμενό σου.

 

[…] Και η τρίτη πρώτη αρχή- η πρώτη είναι η επιλογή, η δεύτερη είναι η έννοια της αποστολής και η τρίτη είναι η έννοια της προσοχής- ώστε να επαληθευτεί ¨άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει¨.

 

Έχετε πίστη στο σύστημα αξιών, σ’ αυτό που σας ανατείνει, σ’ αυτό που σας οδηγεί ψηλότερα. […] Μεταγγίστε αυτήν την αίσθηση της εμπιστοσύνης αύριο στους διοικουμένους σας. Εμείς θα ζήσουμε με την έννοια και αρχή ως Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με την αρχή της εμπιστοσύνης και όχι με την αρχή της δυσπιστίας ή της καχυποψίας.

 

Κλείνω αναφερόμενος και αναφέροντας τις ευχές για υγεία και καλές σπουδές όχι κατά ρουτίνα, αλλά το πιστεύω και το εύχομαι […]».

 

 


 

   
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

 

10-10-2006 (011).JPG
10-10-2006 (020).JPG
10-10-2006 (050).JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις