Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200609-10-2006: Τετραμηνιαία Τακτική Σύσκεψη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως

09-10-2006: Τετραμηνιαία Τακτική Σύσκεψη στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 9/10/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Τετραμηνιαία Τακτική Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα  (9-10-2006) στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα.

 

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας, καθώς και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων που υπάγονται απευθείας στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος, εκτέθηκαν απόψεις και δόθηκαν οδηγίες.

 

Ειδικότερα, αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα:

 

  • διασυνοριακής συνεργασίας με την Αλβανία και τις λοιπές Βαλκάνιες χώρες,
  • λαθρομετανάστευσης, κυρίως στην περιοχή του Έβρου και τα νησιά του Αιγαίου,
  • ναρκωτικών (εντοπισμός χασισοφυτειών, κατασχέσεις ποσοτήτων ναρκωτικών,  ηρωίνης, κάναβης και κυρίως συνθετικών κ.ά.),
  • οργανωμένου εγκλήματος (trafficking, εμπορίας όπλων, εισαγωγής λαθρομεταναστών, ξεπλύματος χρήματος κ.ά.).

 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας έδωσε οδηγίες και γενικές κατευθύνσεις στους συμμετέχοντες και συγκεκριμένα τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης συνεργασίας και πνεύματος ομάδος, καθώς και της αναζήτησης, υποδοχής και διάχυσης της πληροφορίας σε όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

 

Τέλος, αναφορικά με τις πρόσφατες επιτυχίες, ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι το ¨επιχειρείν¨ απέδωσε καρπούς και τόνισε ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων θα επιφέρει και άλλες επιτυχίες.

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης στην ομιλία του τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιάρθρωση και μεταρρύθμιση σε όλους τους τομείς της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη βέλτιστη απόδοση έργου.

 

Ο κ. Αρχηγός τόνισε ιδιαίτερα ότι οι Υπηρεσίες Τάξεως για πρώτη φορά συνεισφέρουν στον τομέα καταπολέμησης της εγκληματικότητας από κοινού με τις Υπηρεσίες Ασφαλείας. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Αρχηγό στο πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο σύνολό τους.

 

  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις