Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200604-10-2006: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σχετικά με την επέτειο των 32 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Δ. και...

04-10-2006: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σχετικά με την επέτειο των 32 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Δ. και το περιστατικό της κατοχής μεταλλικού αντικειμένου από αστυνομικό της Υ.ΜΕ.Τ. την 2-10-2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
 
O Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, εισερχόμενος σήμερα (4-10-2006) στις 10:30 στη Βουλή, προκειμένου να συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
 
Σχετικά με την επέτειο των τριάντα δύο (32) χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) δήλωσε:
 
«Όλη η αναδρομή της σκέψης μας στα τριάντα δύο χρόνια της Νέας Δημοκρατίας μας γεμίζει με αισθήματα υπερηφάνειας. Γιατί επράξαμε το καθήκον μας με προσφορά στη Δημοκρατία, στην Χώρα μας, για την ανάπτυξη και κυρίως για το μέγα έργο του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ένταξης της Χώρας μας στην κοινωνία των Ευρωπαϊκών Δημοκρατιών. Ένας απολογισμός που πράγματι μας κάνει υπερήφανους. Ασφαλώς η σκέψη μας στρέφεται και προς τον ιδρυτή μας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και όχι μόνον κάπως σαν εικονογραφία προς το πρόσωπό του, αλλά σαν δέσμευση να τηρήσουμε τις πνευματικές και πολιτικές παρακαταθήκες του».
 
 
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ως προς το περιστατικό της κατοχής μεταλλικού αντικειμένου από αστυνομικό της Υ.ΜΕ.Τ. την 2-10-2006, ο κ. Υπουργός δήλωσε:
 
«Λοιπόν, πρώτα-πρώτα δεν είναι σιδηρογροθιά. Μ΄ ενδιαφέρει να το διευκρινίσω γιατί η λέξη σιδηρογροθιά φτιάχνει υπονοούμενα τα οποία αδικούν και το επεισόδιο. Το επεισόδιο δεν το ευλογεί κανένας, αλλά πρόκειται για έναν κρίκο ορειβατικό που τον έχουν ως στοιχείο της εξάρτησής τους.
 
Μετά τη διευκρίνιση αυτή θέλω να σας πω ότι έγινε αμέσως η μετακίνησή του από την ομάδα των Υ.ΜΕ.Τ.. Μας ενδιαφέρει να έχουμε ψύχραιμους ανθρώπους εκεί, δυναμένους να αντιληφθούν την κατάσταση και το περιβάλλον όπως διαμορφώνεται και φυσικά με σθένος αντιστάσεως.
 
Αυτά τα ψυχολογικά τα έχω εκφράσει σε οδηγίες. Οι οδηγίες για την φροντίδα ή υποδοχή της διαδήλωσης είναι ¨ποτέ μάχη σώμα με σώμα, μένουμε σταθεροί στις θέσεις μας, όσο μεγαλύτερη ακινησία επιτρέπεται και αν επιχειρηθεί να σπάσει ο φραγμός τότε να γίνει χρήση των χημικών¨. Είναι πολύ σαφείς οι οδηγίες, τις τηρούμε, γίνονται και οι εξαιρέσεις και έτσι όσον αφορά το επεισόδιο, η έρευνα περιορίζεται στο αν εγένετο χρήση αυτού του κρίκου και γιατί ευρέθηκε στο χέρι του.
 
Όλα θα τ΄ αντιμετωπίσουμε με πνεύμα δικαιοσύνης. Δε θέλουμε ούτε κανιβαλισμούς, ούτε υπερβολές και φυσικά δε θέλουμε και τις αγκιτάτσιες του να λέμε τον κρίκο αυτό που είναι εξάρτημα της στολής ως σιδηρογροθιά για να γίνονται άλλα υπονοούμενα».
 
 
 
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 4/10/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις