Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούλιος 200613-07-2006: Εγκαίνια Αστυνομικών Υπηρεσιών, παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα ΠΟΛΥΔΩΡΑ

13-07-2006: Εγκαίνια Αστυνομικών Υπηρεσιών, παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα ΠΟΛΥΔΩΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 13/07/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, κ. Βύρων Πολύδωρας, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη, χθες (12-07-2006) και ώρα 13.00, παρέστη στα εγκαίνια του νεοϊδρυθέντος Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
 
Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, δήλωσε: «…Ήλθαμε εδώ για την πράξη των εγκαινίων του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης…Το Κατάστημα αυτό… είναι αστυνομική δράση προλήψεως …Να το εννοήσετε όχι ως καταστολή, αλλά ως ενίσχυση του ειρηνικού, φιλόνομου και νομοταγούς χαρακτήρα των κατοίκων της περιοχής…».
 
«…Ετάχθην να είμαι μέλος της Κυβερνήσεως του Θεσσαλονικέως Κώστα Καραμανλή και να υπηρετώ με ευσυνειδησία τα ιδεώδη αυτής της πόλεως ευρύτερα…»
 
«…Να εννοήσετε το Κατάστημα αυτό ως φυλάκιο ηθικής τάξεως, ως ¨πολυβολείο¨ της αρετής, ως σταθμό υποδοχής των πολιτών, οι οποίοι θα προσέρχονται για το αίτημα ή θα τηλεφωνούν. Η επίσκεψη και το αίτημα είναι για μας…ηθική επιταγή ».
 
«…Θέλουμε να φτιάξουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για να αναπτυχθούν οι πολίτες στα ειρηνικά τους έργα… …Συνεργαζόμαστε και με τους γείτονες της Βαλκανικής και εξ Ανατολών, για να εξουδετερώσουμε την πορεία του εγκλήματος που έρχεται από μακρινές περιοχές… Έχουμε καθαρό-εγκληματολογικό- περιβάλλον. Θα το διατηρήσουμε!… ».
 
«…Έχουμε εξουσιοδότηση από τους Εταίρους μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είμαστε οι εξαγωγείς της δημοκρατικής νομιμότητας και της αστυνομικής τεχνογνωσίας στα Βαλκάνια…κατασφαλίζοντας στην ευρύτερη περιοχή το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο… »
 
Ακολούθως, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, λαμβάνοντας τον λόγο και απευθύνοντας χαιρετισμό, δήλωσε μεταξύ άλλων : «…επιστρέφω σήμερα, μετά την αρχική μου επίσκεψη στις 20-4-2006, συνοδεύοντας τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, πιστοί στις εξαγγελίες μας και καταδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με ίδρυση Τμημάτων Τάξεως – Ασφαλείας -Ναρκωτικών και Αλλοδαπών…
Η τελετή αυτή σηματοδοτεί την ευρύτερη προσπάθεια που επιχειρούμε για την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και του κοινωνικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και η οποία δεν περιορίζεται στο πολεοδομικό συγκρότημα της συμπρωτεύουσας αλλά επεκτείνεται σ’ ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Περιφέρεια γενικότερα…»
«…Η ίδρυση Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών σε όλες τις Πρωτεύουσες Νομών είναι η γραμμή της καταστολής στο πλαίσιο της νέας δομής. Ήδη και στη Θεσσαλονίκη από τον Ιούνιο (3/6) άρχισε η λειτουργία των δύο Τμημάτων δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.…»
 
«…Τελειώνοντας θέλω να διαβεβαιώσω τους εκπροσώπους της Πολιτείας, των Τοπικών Αρχών και τους κατοίκους της περιοχής ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους, να αναπτύξουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πολίτες…»
 
Την εν λόγω εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Γενικός Επιθεωρητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκόκας, ο Νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, ο Δήμαρχος Τριανδρίας κ. Σερβετάς , ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Αντώνιος Μπαμιατζής, ο Διοικητής του Γ΄ Σ.Σ, Αντρστράτηγος κ. ιωάννης Ζούκας, ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.
 
Απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας, παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, κ. Βύρωνα Πολύδωρα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοϊδρυθέντος Αστυνομικού Τμήματος Ασσήρου, όπου παρέστη ο Νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντινομάρχης κ. Ιωάννης Μπίκος, ο Δήμαρχος Ασσήρου, κ. Θωμάς Τσερτσενές, Δήμαρχοι περιοχών του Νομού Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Αντώνιος Μπαμιατζής, ο Γενικός Επιθεωρητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Κων/νος Σκόκας, ο Έπαρχος Λαγκαδά, κ. Σάββας Αναστασιάδης, ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.
 
Κατά την τελετή, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, απευθύνοντας χαιρετισμό, δήλωσε μεταξύ άλλων: «…Σήμερα ο στίχος έλεγε: το έλεος και η αλήθεια, συνάντησαν την δικαιοσύνη και την ειρήνη. Αυτός ο στίχος είναι σαν να συνετάγη για τα σημερινά εγκαίνια, για τη σημερινή συνάντησή μας… Αυτοί είναι οι στόχοι μας (η δικαιοσύνη και η ειρήνη ) Έτσι συγκροτούμε τις Υπηρεσίες μας, με στόχους…»
 
«…Αξίζετε να σας υπηρετούμε με τη δημοκρατική νομιμότητα. Με το νόμο, με τις πράξεις που είπε στην ευχή (ενν. ο Μητροπολίτης). Εδώ στήσαμε ‘’αμυντήριο’’ για την Δημοκρατία και τις αρχές μας και ‘’ορμητήριο’’ στη μάχη με το κακό. Και θα νικήσουμε! Νικάμε γιατί αντλούμε δύναμη από τον ευγενικό πληθυσμό της Ασσήρου και της ευρύτερης περιοχής…»
 
«…Ήλθαμε εδώ για να φτιάξουμε αυτό το κατάστημα συμπαράστασης και ανταπόκρισης στις ηθικές σας επιταγές. Αυτός είναι ο νέος ορισμός του Αστυνομικού Τμήματος. Δεν ήλθαμε για να φτιάξουμε θώκο εξουσίας…»
 
Στη συνέχεια, λαμβάνοντας τον λόγο, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων: …«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε διάστημα λίγων ωρών έχω την τιμή να παρίσταμαι στην τελετή αγιασμού του Αστυνομικού τμήματος Ασσήρου, της τέταρτης κατά σειρά υπηρεσίας που εγκαινιάζεται σήμερα (12-7-06).
Το Αστυνομικό Τμήμα εδρεύει στον οικισμό ?σσηρος, με τοπική αρμοδιότητα το Δήμο Ασσήρου…»
 
«…Η δημιουργία μιας αναβαθμισμένης αστυνομικής Υπηρεσίας επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος, αποτέλεσε μια ορθολογική και απόλυτα συμβατή με τις ανάγκες των ανωτέρω περιοχών ρύθμιση …»
 
«…Ο στόχος μας για παροχή ασφαλείας στους πολίτες είναι σημαντικότερος, ευρύτερος και δεν περιορίζεται μόνο στα στενά γεωγραφικά όρια της διοικητικής περιφέρειας ενός δήμου, μιας κοινότητας, ενός νομού…»
 
«…Τεχνογνωσία, μεθοδικότητα, εξοπλισμός, διαρκής εκπαίδευση, είναι το τετράπτυχο της σύγχρονης Αστυνομίας. Σε όλους τους τομείς, διαβεβαιώ τους παρισταμένους σήμερα εδώ ότι με την αρωγή της Πολιτείας και κυρίως με την ενεργό συμμετοχή και προσφορά όλων των Αστυνομικών, η Ελληνική Αστυνομία βαδίζει στις κατευθύνσεις της σύγχρονης Αστυνομίας του 21ου αιώνα. »
Η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό που αφορά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και του κοινωνικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τη χωροταξική αναδιάταξη βάσει των πραγματικών αναγκών αστυνόμευσης.
 
Φωτογραφίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε.

     

 Φωτογράφος Α.Π.Ε. Μακρίδης Παύλος

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

 

 

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις