Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούλιος 200613-07-2006: Σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως

13-07-2006: Σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, κ. Βύρων Πολύδωρας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη, επισκέφθηκε χθες (12-07-2006) τη Θεσσαλονίκη, όπου προήδρευσε συσκέψεως (από την 09.45 ως 10.30 ώρα), η οποία έλαβε χώρα στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. Αντώνιος Μπαμιατζής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Μπούτσικας, οι Α’ και Β΄ Υποδιευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας και διατυπώθηκε σειρά εισηγήσεων, προτάσεων και επισημάνσεων για τα ιδιαίτερα προβλήματα και τις δράσεις των Υπηρεσιών, καθώς και για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αστυνόμευσης ανά περιοχή.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης τόνισε:«Βρίσκομαι, με εντολή του Πρωθυπουργού, σε ένα Υπουργείο άξιο σεβασμού και τιμής. Η σκέψη μου είναι πώς θα οργανώσουμε τη συνεργασία μας… Στο σύγχρονο διοικείν το κλειδί είναι ο συντονισμός και η συνεργασία… Είμαι υπερήφανος για τις κρίσεις του Μαρτίου για τις οποίες υπήρχαν δύο κριτήρια: αξιοσύνη και εντιμότητα… Εσείς είστε οι ‘’ζώντες συντελεστές’’, οι εφαρμοστές των αποφάσεων».  
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Υπουργός είπε: «Οι σχεδιασμοί και οι αποφάσεις τείνουν σε δύο κατευθυντήριες αρχές: υπηρετούν την ιδέα της Αστυνομίας και το προσωπικό να είναι στην άριστη διάθεση και δυνατότητα εκτέλεσης των καθηκόντων… Η σχεδίαση έχει να κάνει με την αποστολή σας…καθήκον το οποίο είναι ιεραποστολικό και ως ιεραπόστολοι είστε συνδεδεμένοι με την αποστολή. Ως προς την αποστολή να λέτε όχι στην γραφειοκρατικοποίηση. Μη συνδεθείτε με τις στατιστικές…Χρειάζεται σχέδιο και συντονισμός, όχι αυτοσχέδιοι και ασύντακτοι…όταν είσαι αυτοσχέδιος και ασύντακτος είσαι αναποτελεσματικός».
Ως προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Κεντρική Μακεδονία είναι φιλήσυχη περιοχή…. Όταν προκύπτει το επεισόδιο θα πράττετε με αποφασιστικότητα … Δεν είμαι ουδέτερος τύπος. Είμαι εδώ για να καλύπτω τη σύννομη δράση σας… Σημειώνω στατιστικά ότι είναι η πρώτη έξοδός μου στις Αστυνομικές υπηρεσίες της Χώρας».
Αναφερόμενος στις εφαρμογές Αστυνόμευσης ο Υπουργός σημείωσε: « Είμαστε οι ‘’βιγλάτορες’’ εποπτεύουμε πρωί και βράδυ. Σας το λέω ποιητικά γιατί η ψυχή μας είναι και ποίηση, όχι αφυδάτωση».
Αναφερόμενος στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων δήλωσε εμφατικά: «Το λέω και στους Βαλκάνιους συναδέλφους μας: φτιάχνουμε μια περιοχή όαση ειρήνης και ασφάλειας που αποτελούν οικονομικό συντελεστή για την προσέλκυση επενδύσεων».
Ως προς την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ και του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα, ο Υπουργός δήλωσε: « είστε οι διαγνώστες του καλού και του κακού, έχετε την ευθύνη… Η αναδιάρθρωση (της Θεσσαλονίκης) βρίσκεται στα 4/5 και υποστηρίζεται από προσωπικό…».
Τελειώνοντας την ομιλία του, είπε: « θα επιτύχουμε πολύ καλή Αστυνομία με συντονισμό και συνεργασία ….Να υπάρχει ένα minimum αυτοματισμού στην απόφαση. Κανένας Αστυνομικός να μη βρεθεί αμήχανος προ του επεισοδίου…Φτιάξτε σενάρια (ασκήσεις) και η ζωή θα φέρει τις επαληθεύσεις… Να έχετε αμοιβαία εμπιστοσύνη χωρίς καχυποψία και να χτίζετε σχέσεις με τους προϊσταμένους και τους διοικουμένους σας».
Λαμβάνοντας το λόγο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και απευθυνόμενος στους Αξιωματικούς που μετείχαν στη σύσκεψη, δήλωσε ότι: «Είμαστε αποδέκτες αιτημάτων και προτάσεων τα οποία εξετάζονται και αντιμετωπίζονται θετικά, με γνώμονα ότι στο καλό υπάρχει καλύτερο και στο καλύτερο το άριστο».

 Ενόψει της θερινής περιόδου ο κ. Αρχηγός ζήτησε να καταβληθεί προσπάθεια για επαρκέστερη αστυνόμευση, ιδίως στις περιοχές που βρίσκονται τουριστικά θέρετρα. Τέλος, αναφέρθηκε στην εξεύρεση λύσεων για το στεγαστικό-κτιριολογικό πρόβλημα των Αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς και σε ζητήματα αστυνομικής δραστηριότητας, ειδικότερα στον τομέα της έκδοσης διαβατηρίων και του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας (άμεση εξυπηρέτηση πολίτη), της καταπολέμησης των ναρκωτικών, του περιορισμού των τροχαίων ατυχημάτων και της εμφανούς αστυνόμευσης, με αναβαθμισμένη την ένστολη αστυνόμευση, ιδίως με τις ειδικές υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων, δηλαδή τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και τις Ομάδες Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ).     

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 13/07/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις