Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούλιος 200608-07-2006: Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην έδρα της INTERPOL στη Λυών

08-07-2006: Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην έδρα της INTERPOL στη Λυών

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 08/07/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκε στις 07-07-2006 η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αναστάσιου Δημοσχάκη στην έδρα της INTERPOL στη Λυών.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την επίσκεψή του συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα της  INTERPOL κ. Ronald NOBLE και συζήτησαν την δυνατότητα προσφοράς τεχνογνωσίας και εξειδικευμένης γνώσης από Έλληνες Αξιωματικούς προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην προετοιμασία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κρίκετ, στην Καραϊβική.
 
Ο κ. Αρχηγός και η Ελληνική Αντιπροσωπεία είχαν συναντήσεις με Αξιωματούχους του Οργανισμού, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για θέματα της αρμοδιότητάς τους.
Ειδικότερα:
  • Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Διοίκησης και Συντονισμού του Παγκόσμιου Συστήματος Επικοινωνίας Ι-24/7, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση και επεξεργάζεται τις αναγγελίες και τις βάσεις δεδομένων.
  • Έγινε ανάπτυξη για θέματα δημόσιας ασφάλειας, τρομοκρατίας, οργανωμένου εγκλήματος και ναρκωτικών.
  • Συμμετείχαν σε παρουσίαση για το human traficking και ενημερώθηκαν για τη βάση δεδομένων ως προς την αναζήτηση εξαφανισθέντων παιδιών.
Ο κ. Αρχηγός επισκέφθηκε ακόμη την Αστυνομική Ακαδημία της Εθνικής Αστυνομίας της Γαλλίας ( Saint Syr), όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Bernard Guenaud, για την λειτουργία της Σχολής E.N.S.D.( ECOLE NATIONALE SUPERIEURE DE LA POLICE ) και την παροχή εκπαίδευσης στα ανώτερα στελέχη. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής έγιναν συζητήσεις για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που πραγματοποιείται στην Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης καθώς και για τον τρόπο συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών στον τομέα της εκπαίδευσης.
 
Κλείνοντας το πρόγραμμα των συναντήσεων ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με την άμισθη Πρόξενο της Ελλάδος στη Λυών Κα. Βαλασοπούλου, στην οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και την διαβεβαίωση για την ειλικρινή εκδήλωση ενδιαφέροντος του Ελληνικού Κράτους για την Κοινότητα των Ελλήνων που διαμένουν στην Πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. ( 3000 Έλληνες στο αστικό κέντρο και 9000 συνολικά).

     
     

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

 

5m.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις