Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούλιος 200606-07-2006: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL (Λυών, 6 Ιουλίου 2006)

06-07-2006: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL (Λυών, 6 Ιουλίου 2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΙΝΤΕΡΠΟΛ κ. Ronald κ. NOBLE, δέχθηκε σήμερα (6-7-2006), τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αναστάσιο ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ, στο Γραφείο του στην έδρα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ στην Λυών.

Ο κ. Αρχηγός συνοδευόταν από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους:
α) Υποστράτηγο Στέφανο ΣΚΟΤΗ, Προϊστάμενο Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης,
β) Αστυνόμο Α΄ Παναγιώτη ΣΤΑΘΗ, Εκπρόσωπο Τύπου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,
γ) Υπαστυνόμο Α΄ ΛΙΑΣΗ Αρετή, βοηθό του Γραφείου κου Αρχηγού,
δ) Υπαστυνόμο Α΄ ΡΑΣΚΟ Γεώργιο, Αστυνομικό Σύνδεσμο στην ΙΝΤΕΡΠΟΛ.

Η επίσκεψη του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιείται από τον Μάρτιο του 2006, που ανέλαβε καθήκοντα και έλαβε χώρα σε άριστο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, τόνισε ότι επιθυμεί την συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και δήλωσε ότι το Ελληνικό «μοντέλο» (κεκτημένο) των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας θα χρησιμοποιηθεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Κρίκετ» της Καραϊβικής.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γενικός Γραμματέας ζήτησε την παρουσία Ελλήνων Αξιωματικών (εμπειρογνωμόνων) σε συναντήσεις ουσίας για την προετοιμασία της ως άνω διοργάνωσης. Επιπλέον ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση της Ελληνικής παρουσίας στον Οργανισμό σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος (τρομοκρατίας, οργανωμένου εγκλήματος, trafficking).

Ο κ. Αρχηγός ευχαρίστησε τον κ. Γενικό Γραμματέα για την εγκάρδια υποδοχή που του επεφύλαξε και δήλωσε ότι η Ολυμπιακή εμπειρία της Ελλάδας στον τομέα της ασφάλειας, είναι «προϊόν» το οποίο η Ελληνική Αστυνομία εξάγει σε άλλες χώρες. Αυτό έγινε ήδη στο Μουντιάλ της Γερμανίας που διεξάγεται. Παράλληλα γίνονται συζητήσεις για συνεργασία με την Κίνα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, με το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 καθώς και με τη Νέα Ζηλανδία για την διενέργεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος «Ράγκμπι».

Ενημέρωσε ακόμη τον κ. Γενικό Γραμματέα για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, τις μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τις προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων που δημιουργούνται από την λαθρομετανάστευση και την παράνομη διακίνηση ανθρώπων από τα Βόρεια και Ανατολικά σύνορα της χώρας.

Ειδικά ως προς την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, η Ελλάδα σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας επιχειρησιακή άσκηση με την επωνυμία ¨ΙΛΑΕΙΡΑ¨ στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το σχέδιο αυτό προτάθηκε από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα ΠΟΛΥΔΩΡΑ στην διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών στο Λουξεμβούργο (27 και 28-04-2006), στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franco FRATTINI, ο οποίος δέχθηκε να τεθεί η επιχείρηση υπό την αιγίδα του.

Ο κ. Αρχηγός και η αντιπροσωπεία είχε επίσης συναντήσεις, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή των Αστυνομικών Υπηρεσιών κ. Jean Michel LOUBOUTIN, την Τμηματάρχη του Τμήματος Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας κα Julia VIEDMA ROBLES καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού οι οποίοι παρουσίασαν θέματα των αρμοδιοτήτων τους και αντάλλαξαν απόψεις.

Κλείνοντας την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ronald NOBLE, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα στις 20-10-2006 στα πλαίσια του εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας».

Ο κ. Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό για την πρόσκληση και αποδέχθηκε αυτήν.

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 06/07/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις