Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200604-09-2006: Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Λονδίνο

04-09-2006: Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Λονδίνο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκε σήμερα (04-09-2006) η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη στο Λονδίνο.

 

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μεγάλης Βρετανίας Sir. Ian Blair με τον οποίο και συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

 

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον Αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας η αποστολή Ελλήνων Αξιωματικών οι οποίοι θα κατέχουν τεχνογνωσία και εξειδικευμένη γνώση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Ελλάδα προκειμένου να συνδράμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε ότι με χαρά προσφέρει τη βοήθεια αυτή στην Αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας για το λόγο ότι και αυτοί συνέβαλαν στο επιτυχημένο αποτέλεσμα διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Ελλάδα. Επίσης, ο κ. Αρχηγός επισήμανε ότι η Ολυμπιακή εμπειρία της Ελλάδας στον τομέα της ασφάλειας, είναι «προϊόν» το οποίο η Ελληνική Αστυνομία εξάγει σε άλλες χώρες, όπως έγινε ήδη στο Μουντιάλ της Γερμανίας και προγραμματίζεται να γίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Κρίκετ» της Καραϊβικής.

 

Επίσης, συζήτησαν τη θεσμοθέτηση θέσης αστυνομικού συνδέσμου στην Πρεσβεία στο Λονδίνο, ενισχύοντας έτσι το δίκτυο αστυνομικών συνδέσμων της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη, υλοποιώντας την ευρύτερη πολιτική του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για συνεργασία. Την πρόταση αυτή ο Sir. Ian Blair απεδέχθη με ιδιαίτερη χαρά ενώ ο κ. Δημοσχάκης υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους Αστυνομικούς  Συνδέσμους σε όλες τις χώρες.

 

Παράλληλα ο κ. Αρχηγός επεσήμανε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα το οποίο συνεχώς προβάλλει ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας στα Συμβούλια των Υπουργών που συμμετέχει, υπογραμμίζοντας τις γενικότερες παρενέργειες που δημιουργεί το πρόβλημα των προερχόμενων εξ Ανατολής λαθρομεταναστών.

 

 

Οι κύριοι Αρχηγοί καθόρισαν τους τομείς και τα θέματα τα οποία θα συζητήσουν οι αξιωματικοί που συνοδεύουν τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την αποχώρηση του από το Λονδίνο, με τους Βρετανούς αξιωματούχους και τα οποία αφορούν:

  • Την τρομοκρατία
  • Το οργανωμένο Έγκλημα καθώς και
  • Θέματα εγκληματολογικών εργαστηρίων.

 Ο Sir. Ian Blair ανέλυσε στον κ. Δημοσχάκη τα τελευταία γεγονότα που απασχόλησαν την Αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Στο τέλος της συνάντησης ο Αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να συνεχιστεί η επιτυχημένη και αποδοτική συνεργασία μεταξύ των δυο αστυνομιών.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε χθες (03-09-2006) με τον Πρέσβυ της χώρας μας στην Μεγάλη Βρετανία κ. Αναστάσιο Σκοπελίτη με τον οποίο και συζήτησαν τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες όπως η διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων κ.α. Ο κ. Πρέσβυς χαιρέτησε με ικανοποίηση την πρωτοβουλία του κ. Αρχηγού για την εγκατάσταση αστυνομικών συνδέσμων στο Λονδίνο.

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με τη σειρά του ενημέρωσε τον κ. Πρέσβυ για τη συνδρομή που παρείχε η Ελληνική Αστυνομία στους Βρετανούς Τουρίστες σε όλες τις παραθεριστικές περιοχές καθώς και τον σχεδιασμό κατά τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές στη Χαλκιδική και στην Λακωνία και αναφέρθηκε στην ικανοποίηση την οποία εξέφρασε ο Βρετανός Πρέσβυς στην Αθήνα, σε τηλεφωνικής τους επικοινωνία.

 

Τέλος, ο κ. Δημοσχάκης πραγματοποίησε χθες εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο.

    

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 04/09/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις