Πε 1 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200623-05-2006: Τελευταία συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 2005-2006

23-05-2006: Τελευταία συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 2005-2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Σήμερα (23-05-2006) στις 11:00, στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, συνεδρίασε η Ειδική Επιτροπή για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της υλοποίησης των μέτρων για την βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 2005-2006, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Αναστασίου Δημοσχάκη.

Στη σημερινή συνεδρίαση, συμμετείχαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.), εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.).

Ειδικότερα, τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

 • Εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων. Εκπαίδευση Αστυνομικού Προσωπικού στη χρήση αυτών.
 • Βελτίωση των όρων λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Ορισμός υπευθύνων ασφαλείας αγώνων.
 • Προστασία παρατηρητών διαιτησίας.
 • Η θεσμοθέτηση του Αθλητικού Αστυνομικού Συνδέσμου.
 • Αστυνομικός Σύνδεσμος με τους υπευθύνους ομάδων ερασιτεχνικών κατηγοριών.
 • Εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών / αριθμημένων εισιτηρίων των αγώνων του επαγγελματικού αθλητισμού και κάρτα φιλάθλου.
 • Χρονική μετάθεση αθλητικών εκδηλώσεων.
 • Ίδρυση γραφείων πρόληψης οργανωμένης αθλητικής βίας στις Διευθύνσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης.
 • Αναβάθμιση του Εθνικού Γραφείου Πληροφοριών Ποδοσφαίρου.
 • Διερεύνηση δυνατότητας θεσμοθέτησης αποκλειστικού Αθλητικού Εισαγγελέα στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.
 • Απαγόρευση διάθεσης αλκοολούχων ποτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
 • Αποτελέσματα από την πραγματοποίηση δύο ημερίδων (Αθήνα 12-05-2006 και Θεσσαλονίκη 20-05-2006) με πρωτοβουλία της Δ.Ε.Α.Β.  για εκπαίδευση παρατηρητών αγώνων.
 • Έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για το ιδιωτικό προσωπικό ασφάλειας που διατίθεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
 • ?μεση εκδίκαση  των υποθέσεων για παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας ή ένεκα αυτής.
 • Τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων μετά από ουσιαστική επιθεώρηση.

Με την υλοποίηση των προαναφερομένων καταρτίζεται ένα πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους, το οποίο θα εφαρμοσθεί από την νέα περίοδο 2006-2007.

Επίσης παρατέθηκαν στατιστικά στοιχεία για τα αδικήματα που τελέστηκαν, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς που έλαβαν χώρα, καθώς και τις Αστυνομικές δυνάμεις που διατέθηκαν και τα κόστη που προκλήθηκαν από αυτό, κατά τις αγωνιστικές περιόδους 2004-2005 και 2005-2006.

Κατόπιν, μίλησαν όλοι οι συμμετέχοντες και το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων αυτών, με στόχο την πλήρη υλοποίησή τους και την βελτίωση της εικόνας, κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τονίστηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων αυτών των Φορέων με την Ελληνική Αστυνομία και συμφωνήθηκε η διεύρυνση της Ειδικής Επιτροπής και η συνέχιση των εργασιών αυτής, με έναρξη τον προσεχή Αύγουστο.

Τέλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ανέφερε την πραγματοποίηση σύσκεψης μεταξύ του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γεωργίου Ορφανού, οι οποίοι θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της Ειδικής Επιτροπής.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 23/5/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις