Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200623-05-2006: Εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβυ της Ρωσίας

23-05-2006: Εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβυ της Ρωσίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 23/5/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα επισκέφθηκε σήμερα (23-05-2006) στο γραφείο του ο Πρέσβυς της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Andrey VDOVIN. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωνσταντίνος Αιλιανός, ο σύμβουλος του  κ. Πρέσβυ της Ρωσίας, κ. Oleg TERENTIEV καθώς και o Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας Ταξίαρχος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο κ. Πολύδωρας και ο κ. VDOVIN αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κ. Πολύδωρας τόνισε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών και την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης αυτής με σκοπό να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της οργανωμένης εγκληματικότητας, του trafficking, της λαθρομετανάστευσης, των ναρκωτικών και της τρομοκρατίας. Επίσης υποστήριξε ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι τρόποι καταπολέμησης της οργανωμένης εγκληματικότητας να εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό εντός των πλαισίων της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
O κ. Υπουργός απηύθυνε στον κ. Πρέσβυ πρόσκληση φιλοξενίας στην Ελλάδα Ρώσων Αξιωματικών και μελών των οικογενειών τους, που τραυματίστηκαν στα γεγονότα του Μπεζλάν (Σεπτέμβριος 2004).

Συζητήθηκε ακόμη ο χρόνος μετάβασης του κ. Υπουργού για επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, η οποία προσδιορίσθηκε να πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς διμήνου.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Υπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση σε γεύμα που θα παραθέσει ο Ρώσος Πρέσβυς στους Πρέσβεις των Χωρών που συμμετέχουν στην G8, προκειμένου ο κ. Πολύδωρας να παρουσιάσει τις απόψεις του για το θέμα της τρομοκρατίας, εν σχέσει με το διεθνές περιβάλλον.

       
 

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις