Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούνιος 200621-06-2006: Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα με θέμα την εκπαίδευση του Αστυνομικού Προσωπικού (Ξάνθη, 19-20/6/2006)

21-06-2006: Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα με θέμα την εκπαίδευση του Αστυνομικού Προσωπικού (Ξάνθη, 19-20/6/2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκε χθες η Διημερίδα που έλαβε χώρα την 19 και 20/06/2006 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, με θέμα την εκπαίδευση του Αστυνομικού Προσωπικού.
 
Εκφωνήθηκε χαιρετισμός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη, ενώ την έναρξη των εργασιών της κήρυξε ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης.
 
Στη Διημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αντωνάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Βασίλειος Μωϋσής, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Ταξίαρχος Βασίλειος Γατσάς, οι Διοικητές των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων της χώρας, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Τη Διημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, Εκπρόσωπος του κ. Υφυπουργού Εξωτερικών, Εκπρόσωπος του κ. Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εκπρόσωποι των Βουλευτών του νομού, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Γεώργιος Κασάπης, ο Νομάρχης Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Δήμαρχοι Περιφέρειας του νομού, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρύτανης και καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης και καθηγητές της Σχολής Αστυφυλάκων.
 
Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας έγινε ενημέρωση-καταγραφή των θεσμικών αλλαγών που επιχειρούνται στις Σχολές Αξιωματικών, Μετεκπαίδευσης-Επιμόρφωσης και Εθνικής Ασφαλείας. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στις θεσμικές αλλαγές που επιχειρούνται και αφορούν τις Σχολές Αστυφυλάκων, όπως:  
 
 
 • Η ενίσχυση της Βασικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης των Σπουδαστών των Αστυνομικών Σχολών και η καθιέρωση συντηρητικής στρατιωτικής εκπαίδευσης σε όλα τα έτη σπουδών.
 • Η μελέτη του υφισταμένου θεσμικού πλαισίου με στόχο τη βελτίωσή του, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
 • Η εφαρμογή νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις Παραγωγικές Σχολές («επαγγελματικό μοντέλο εκπαίδευσης», όπου η γνώση επιτυγχάνεται με «βιωματικές μεθόδους»).
 • Η εκπαίδευση των σπουδαστών των Σχολών σε ενεργές καταστάσεις στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.
 • Η μεταφορά του «Ολυμπιακού κεκτημένου» του τομέα της αστυνόμευσης στην αστυνομική εκπαίδευση.
 
Αναφέρθηκαν επίσης οι στόχοι που υλοποιήθηκαν κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος 2005-2006, όπως:
 
 • Η επαγγελματική κατάρτιση όλων των εκπαιδευμένων στις γενικές και ειδικές εφαρμογές Πληροφορικής, ώστε να αποκτήσουν επάρκεια στην εκτεταμένη χρήση Η/Υ κατά την υπηρεσιακή πρακτική.
 • Η καθιέρωση του μαθήματος «Οπλοτεχνική-Σκοποβολή» με βαθμό.
 • Η απόκτηση `Αδειας Ικανότητας Οδηγού αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας από κάθε εκπαιδευόμενο.
 • Η ένταξη γνωστικών αντικειμένων Ολυμπιακής εκπαίδευσης και Ευρωπαϊκής Αστυνομικής συνεργασίας (Europol) στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας.
 • Η λειτουργία Σχολείου κατάρτισης εκπαιδευτών.
 • Η ίδρυση και λειτουργία πρότυπου εκπαιδευτικού Αστυνομικού Τμήματος (επαγγελματικό μοντέλο εκπαίδευσης) όπου η γνώση επιτυγχάνεται με βιωματικές μεθόδους.
 • Η αναβάθμιση με εύστοχη επιλογή του διδακτικού προσωπικού των Σχολών.
 • Η μεταφορά της έδρας του Επιτελείου της Σχολής Αστυφυλάκων από την Αθήνα στην Κομοτηνή.
 • Η ανάπτυξη συνεργασίας με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για αναβάθμιση των διδασκομένων αντικειμένων επιστημονικού περιεχομένου.

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 21/06/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις