Τρ 7 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούνιος 200619-06-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με εκπροσώπους Π.Α.Ε.

19-06-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με εκπροσώπους Π.Α.Ε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 19/06/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκε σήμερα (19-06-06) και ώρα 11.00, με εκπροσώπους των Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, Α.Ε.Κ., Παναθηναϊκός και Λάρισα.

 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, παρέστη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικοτεχνικών Μέσων και Πληροφορικής Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Ταξίαρχος Παναγιώτης Χριστοφιλάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Μπεσύρης.

 

Τις Π.Α.Ε. εκπροσώπησαν οι κ. Πέτρος Κόκκαλης για την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, Γεώργιος Ρόκας για την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., Ιωάννης Βαρδινογιάννης για την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και Κωνσταντίνος Πυλαδάκης για την Π.Α.Ε. Λάρισα. Στη συνάντηση παρίστατο και ο Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός κ. Γεώργιος Στράτος.

 

Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για τη συμμετοχή τους και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Υποδεχόμαστε την κίνηση της δημιουργίας της Σούπερ Λίγκας ως αναβάθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Σας συγχαίρω διότι έχετε κοινό πνεύμα μαζί μας για να κάνουμε τα στάδια χώρους υποδοχής των οικογενειών και να τα εντάξουμε σε μια διαδικασία προσφοράς στη νεολαία. Αν γεμίσουμε τα στάδια με αθλούμενους στο τεραίν και θεατές στην εξέδρα, θα έχουμε προσφέρει στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό σας συγχαίρω. Χαιρετίζω και συγχαίρω τους ανθρώπους του επιχειρείν γιατί αναλαμβάνουν ρίσκο. Στο τέλος του δρόμου έχουν μία εικόνα για τη νεολαία. Είναι πολύ σημαντικός στόχος».

 

Οι εκπρόσωποι των Π.Α.Ε. συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να μην υπάρχει βία στα γήπεδα και ότι είναι ώριμος ο χρόνος για να μειωθούν τα περιστατικά βίας. Συνομολόγησαν ακόμη ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι ο κόσμος είναι ασφαλής όταν μεταβαίνει για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες. 

 

Ο κ. Πολύδωρας σημείωσε ότι: «Όταν ευδοκιμήσουν οι στόχοι, η ύπαρξη αθλητικής ιδεολογίας στη νεολαία και η δημιουργία της Σούπερ Λίγκας, τότε θα είμαστε και έγκυροι ευρωπαϊκά». Παράλληλα συνεχάρη τους εκπροσώπους των ομάδων διότι έδωσαν λύση με την κατάρτιση της νέας Λίγκας σε σχέση με το παλαιό πρωτάθλημα. Ζήτησε να υπάρχει μεθόδευση της συνεργασίας έτσι ώστε η Λίγκα να οργανωθεί και να παραδοθεί στη ‘‘λεωφόρο των επιτυχιών’’. Εξέφρασε επίσης την επίμονη πρόταση: «Η Λίγκα να αρχίσει ειδυλλιακά. Να αρχίσει η νέα εποχή».

 

Στον τομέα της συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, ο κ. Υπουργός επέμεινε σε δύο τομείς:

 •  Τη δημιουργία ομάδων εργασίας για τη μεθόδευση της συνεργασίας και
 • Την ύπαρξη Αξιωματικών συνδέσμων με εκπροσώπους της Λίγκας για αμοιβαία συνεργασία.

 

Οι εκπρόσωποι τόνισαν τη μεγάλη σημασία της προσπάθειας και δήλωσαν ότι υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι και λίγοι ταραχοποιοί. Έδωσαν έμφαση στα προληπτικά αστυνομικά μέτρα ώστε ο έλεγχος να είναι ενδελεχής και να λαμβάνει χώρα κυρίως εκτός γηπέδων. Τέλος, ζήτησαν να υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

 

Ο κ. Αρχηγός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα των εργασιών της Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας στα Γήπεδα, που παρουσιάστηκαν προ ολίγων ημερών από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και τον Υφυπουργό Αθλητισμού και συγκεκριμένα:

 

 • Στην εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών / αριθμημένων εισιτηρίων των αγώνων του επαγγελματικού αθλητισμού και κάρτα φιλάθλου.
 • Στη βελτίωση των όρων λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Στη θεσμοθέτηση αποκλειστικού Αθλητικού Εισαγγελέα στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.
 • Στη θεσμοθέτηση του Αθλητικού Αστυνομικού Συνδέσμου.
 • Στην ίδρυση Γραφείων Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας στις Διευθύνσεις Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης.  
 • Στην αναβάθμιση του Εθνικού Γραφείου Πληροφοριών Ποδοσφαίρου.
 • Στον Αστυνομικό σύνδεσμο με τους υπευθύνους ομάδων των  ερασιτεχνικών κατηγοριών.
 • Στην τοποθέτηση καμερών εντός των γηπέδων
 • Στην αύξηση του αριθμού των παρατηρητών Δ.Ε.Α.Β σε αγώνες υψηλής επικινδυνότητας.
 • Στον ορισμό υπευθύνων Ασφάλειας των Ομάδων, καθώς και αναπληρωτών αυτών και στη διαθεσιμότητα της Αστυνομίας για εκπαίδευση-ενημέρωσή τους.

 

Τα μέτρα αυτά, υποστήριξε ο κ. Αρχηγός, θα συντελέσουν ώστε να μειωθεί η βία εντός και εκτός γηπέδων και να αναδειχθεί ο αθλητικός πολιτισμός.

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις