Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούνιος 200615-06-2006: Τελετή Ορκωμοσίας νέων Ανθυποπυραγών

15-06-2006: Τελετή Ορκωμοσίας νέων Ανθυποπυραγών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (15-06-2006) και ώρα 10:00 η τελετή ορκωμοσίας 133 νέωνΑνθυποπυραγών στην Ακαδημία του Πυροσβεστικού Σώματος.
 
Τα πτυχία στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Χαλβατζής Σπύρος, ο Γενικός Γραμματέας του Yπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. Κωστής Αιλιανός, ο Γεν. Γρ. Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, σύσσωμη η Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχηγό Αντιστράτηγο Ανδρέα Κόη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης Νικόλαος, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αντιπροσωπείες των Σχολών καθώς και καθηγητές της Ακαδημίας.
 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Υπουργός δήλωσε:« Χαίρομαι ιδιαίτερα για την τελετή της αποφοίτησης των Ανθυποπυραγών. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Πυροσβεστικό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τα πτυχία της αποφοίτησης. Ο συμβολισμός είναι σαφής και εναργής. Σημειώνω ότι είναι τετραετούς φοιτήσεως. Bγαίνουν επιστήμονες Αξιωματικοί διότι έχουμε τις νέες μορφές των πυρικών κινδύνων, όπως προκύπτουν από την προηγμένη βιομηχανία, από καινούρια υλικά και εύφλεκτα αντικείμενα πυρόσβεσης, που αν δεν ξέρεις να τα χειριστείς όπως λέει και ο Αρχηγός και ο Διοικητής της Ακαδημίας είναι πολύ δύσκολο και για εκείνον που παρεμβαίνει αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Μιλάμε λοιπόν με αυτοπεποίθηση για τις γνώσεις που απέκτησαν. Έτσι δώσαμε τις ευχές μας για καλή καριέρα σε επιστήμονες Αξιωματικούς αποφοίτους Ακαδημίας τετραετούς φοιτήσεως.
Αυτό το γνωστικό μέρος φτιάχνει μια θαυμάσια ισορροπία με το μέρος του ήθους και της σωματικής άσκησης για να είναι ικανοί και άξιοι στη γυμναστική και στα αγωνίσματα, γιατί χρειάζονται και αυτά τα φυσικά προσόντα. Συνεπώς Ακαδημαϊκή γνώση, ήθος και σωματική βελτίωση, είναι τα στοιχεία-εγγυήσεις για τον σύγχρονο Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος».
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 15/06/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις